Då måste dörren isoleras, förr hängde man gärna en yllefilt eller ett täcke innanför dörren. Och det gäller att smita in och ut snabbt, så att inte temperaturen hinner sjunka för mycket.
Klart att du ska använda jordkällaren, när du nu har en sådan.
Det är bra att täcka lårar och liknande med täcken eller filtar, särskilt som jordkällaren inte har dubbla dörrar.
Jordkällare är fantastiska, jag har en själv, som inför vintern ska förses med nya karmar och dörrar, de gamla är uppmurkna. Jag har ju inte bott här så länge, och de förra ägaren hade inte förstånd att uppskatta jordkällaren. Inte heller matkällaren i källaren under huset var något att ha, den revs ut... Ska givetvis återställas, förhoppningsvis under nästa år, om jag hinner.
Så ta väl hand om din jirdkällare, de mår bra av att användas och inget slår en jordkällare i att på ett energi- och kostnadseffektivt sätt bevara grönsaker fräscha under lång tid.