Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Körsbärslikör  (läst 4683 gånger)

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
Körsbärslikör
« skrivet: 19 jun-10 kl 13:21 »
Har tänkt testa ett recept på körsbärslikör. Men det ska bara vara kärnor i, så det blir väl snarare en mandellikör? Och man ska använda konjak... Men vodka borde väl funka? Nån med erfarenhet...?
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

Fny

  • Inlägg: 272
    • Uppland
    • Handicraft by Agis
SV: Körsbärslikör
« Svar #1 skrivet: 30 aug-10 kl 09:36 »
Körsbärslikör på bara kärnorna? Konstigt. Har själv gjort körvbärslikör de senaste åren helt och hållet utan kärnor. =) Busenkelt, kör bara ner en massa körsbär i en flaska tillsammans med socker och vodka. I princip bör flaskan vara "full" av bär, sockret och vodkan får sippra ner emellan. Låt stå i ett soligt fönster i en två-tre månader. Sila sedan det hela så att det bara blir vätskan kvar och inga körsbär. Fyll på med lite mer socker och vodka, och låt stå ytterligare 3-4 månader. Blir jättegott! =)

Guld

  • Inlägg: 639
  • Samlar på hantverkstekniker...
    • Västergötland
SV: Körsbärslikör
« Svar #2 skrivet: 01 sep-10 kl 00:46 »
Det funkar jätte bra med bara kärnor och konjak och socker. Låt kärnorna vara hela.
Låt kunskap och erfarenhet följa oss alla in i framtiden...låt gamla kunskaper spridas och ge nya erfarenheter till nya generationer med lite nya grepp och idéer, för bevarandet av kultur och tradition för framtiden... och för själsligt välmående i allmänhet....

Fny

  • Inlägg: 272
    • Uppland
    • Handicraft by Agis
SV: Körsbärslikör
« Svar #3 skrivet: 02 sep-10 kl 16:32 »
vad spännande, det hade jag ingen aning om!

Guld

  • Inlägg: 639
  • Samlar på hantverkstekniker...
    • Västergötland
SV: Körsbärslikör
« Svar #4 skrivet: 03 sep-10 kl 00:01 »
Prövat blanda hela aprikoskärnor och bigarråkärnor med en kanelstång, vinbärsblad, svartavinbär, smulgubbebär och hel kapsel kardemumma + socker och cognac. Smakar lite åt glögghållet, mumsigt och lite starkt...
Låt kunskap och erfarenhet följa oss alla in i framtiden...låt gamla kunskaper spridas och ge nya erfarenheter till nya generationer med lite nya grepp och idéer, för bevarandet av kultur och tradition för framtiden... och för själsligt välmående i allmänhet....

Lucy

  • Inlägg: 10
  • Ett skogstroll i Tallinn
    • Övriga världen
SV: Körsbärslikör
« Svar #5 skrivet: 10 okt-10 kl 17:45 »

Hemma gör vi som fny, den mesta sprit funkar bra, bara den inte har nån "bismak", brännvin och vodka är väl vanligast. Körsbären blir väldigt goda i chokladtårtor;)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

607 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser