Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Stor höbal till få får, tips?  (läst 4683 gånger)

skogaliten

  • Inlägg: 1138
    • -
SV: Stor höbal till få får, tips?
« Svar #20 skrivet: 18 okt-20 kl 18:19 »
Jag hade köpt kompostgaller på Jula och ställt på en pall, rymmer 450L och kostar 99:-. Så får du spara lite av balen i presenning för jag tvivlar på att du får i den mängden löshö. Du lär även få göra hål i gallret åt fåren.
Det finns även stor vedsäck för 199:-, dom kan man nog göra utfodrings hål i.
.Du kan även ta två pallar som du ställer 2 meter från varandra och lägger ett transportnät över så att du får en vagga av transportnät där hö ligger i. Sen måste du givetvis lösa förankring av pallarna så att dom inte ramlar men det borde inte vara så svårt, bästa är väl till att börja med ett stöd mot den sidan pallen faller emot.

Nu är det en gammal tråd, men tyvärr ar samtliga förslag mycket riskabla. Kompostgaller deformeras och går sönder, och fåren kan skada sig.

Alla former av hönät, transportnät, etc kan fåren fastna och i värsta fall hänga sig i.

Att "skära hål" i plastade balar, eller säckar av något slag, är mycket riskabelt, förutom att balen med plasten kan kollapsa över huvudet på fåren, så finns risk att de får i sig av plast från nätet eller av ensilageplasten, vilket kan bli dödligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

445 gäster, 8 användare (1 dolda)
Andromedae, Jan Isaksson, Stengrim, Be, Ett svart får, pinussen, javill

* Forum

* Om tidningen Åter- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser