Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mörning av viltkött.  (läst 3745 gånger)

Lainde

  • Inlägg: 1132
  • Självverksam Skogsförvaltare
    • -
Mörning av viltkött.
« skrivet: 28 feb-10 kl 17:06 »
Hur länge kan/ska man ha en ren hängandes i 8-10 + grader för att få så bra köttkvalité som möjligt?.
Såvitt jag förstått så skiljer det lite mellan olika viltslag, men har inte lyckats få fram någon specifik tabell för detta.

Någon som kan hänvisa eller har synpunkter/info runt detta?,,,,

 

bearhunter

  • Inlägg: 6
    • Norrbotten
SV: Mörning av viltkött.
« Svar #1 skrivet: 28 feb-10 kl 18:21 »
60 dyngsgrader = 6 dagar vid +10, 10 dagar vid + 6 brukar funka på allt viltkött
Fru o barn hundar katt lantfår lanthöns kaniner just precis nedanför fjällen

regnpipan

  • Gäst
SV: Mörning av viltkött.
« Svar #2 skrivet: 01 mar-10 kl 08:10 »
Jag brukar köra 40-60 dygnsgrader beroende på årstid. Under årstider med mycket bakterier och annat i omlopp så kortar jag ner på hängningen, vid blidväder under hösten/vintern så siktar jag på bearhunters nivå.

Lainde

  • Inlägg: 1132
  • Självverksam Skogsförvaltare
    • -
SV: Mörning av viltkött.
« Svar #3 skrivet: 05 mar-10 kl 10:28 »
Tack för svar!.

Efter nogrann övervakning så verkar 30-40 dygnsgrader vara fullt tillräckligt för renkött, men det finns faktiskt de som anser att man kan slakta/stycka ner och frysa in just ren under en och samma dag.
Jag vill dock ha mitt kött mörat så bra som möjligt.

Någon som har provat eller äger en sk "mörningstimer"?.,,,,,

http://www.jaktbutiken.se/produkter/1762/

Harvarjonke

  • Inlägg: 2
    • Västerbotten
    • Min blogg
SV: Mörning av viltkött.
« Svar #4 skrivet: 05 mar-10 kl 21:58 »
Ren är bland det möraste man kan äta, så runt 40 dygnsgrader borde räcka fullgott!

/Mvh Jonas


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

638 gäster, 2 användare
DrMerkwurdigliebe, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser