Sommarpurjolök går att direktså nu, även vinterpurjo funkar enligt påsen, men den kan ha svårt att hinna bli färdig tror jag, det beror på sommaren.
Du kommer att få en senare skörd än om du hade förodlat, men du kan ju skörda och äta lite som vårlök/sticklök, eller så kan du så lite vårlök också, som ger dig skörd fram tills att purjon är skördeklar.
Om vinterpurjon inte hinner bli helt färdig kan du låta den stå i landet till nästa år, om du bor i södra änden av Sverige, eller så kan du sköra den i strimlor och lägga i portionspåsar i frysen. Om den inte hinner växa klart fär den sämre lagringsegenskaper, och håller antagligen inte för att förvara i stuka/jordkällare.
Varmbänk känns som overkill, men täck gärna sådden med plast eller fiberduk för att snabba på uppkomsten. Fiberduk är lämpligt även för resten av odlingssäsongen för att förhindra angrepp av lökfluga.