Nu har jag precis styckat min 2 åriga bagge som jag slaktade mitt i brunsten i slutet på första veckan i december. Provstekte omgående 1 kotlett och en karrébit för att testa smaken. Baggar tagna mitt i brunsten skall ju enligt många kunna ha "galt"smak, smaka brunst och dessutom ha en kraftig och utpräglad "ull"-smak. Inga snälla saker sagda om något kött...
Jag stekte kotletterna lätt i olivolja, saltade, pepprade och lät dem ligga lite i eftervärme för att få ett svagt rosa, nästan genomstekt kött. Jag skar inte bort något av fettkappan och smakade även på detta ljusa och vita späck.
Provsmakningen avlöpte sålunda: klassisk lätt och neutral köttsmak, ingen som helst eftersmak av några bitoner av något. Något mer grovtrådigt kött än av lamm. Även fettet milt med en neutral lätt smak. Jag förstår egentligen ingenting av vad folk tycker sig tycka om fårkött...