Den ska ju tas ur så fort som bara är möjligt och gärna flås oxå. Har man sen möjlighet att låta köttet hänga svalt så får det gärna vila ett par dagar.
Min mormor har en gammal kokbok där jag hittade recept på fylld hare/kanin. Man tar en lagom mängd äpple och katrinplommon, hackar dessa i bitar (inget skal ska vara kvar på äpplena) och fyller bukhålan med hacket och syr igen med steksnöre. Sen steker man den i ugnen, dock kommer jag inte ihåg kryddningen, men man ska ösa den då och då med skyn som bildas.
Jag kan försöka få låna kokboken om ett utförligare recept önskas.
Jag gjorde en egen variant innan helgen och fyllde kaninen med hackad potatis, morot, skivad vitlök och ingefära och peppar, salt och timjan. Gned även in utsidan med vitlök och ingefära. Sen sydde jag igen kaninen och slog in den i folie och stekte i ugnen i ca en timme. Blev suuuupergott!!!

Hade potatisgratäng och grönpepparsås till.
/Sara