Du kan nog hacka eller skiva äpplena tunt. Om du mosar dem blir det besvärligare när du ska sila av. Silen sätts gärna igen då.
Använd inte gärna bakjäst. Skaffa hellre någon vin- eller öljäst. Se mer i "Kimmas" tråd om cidern. Det verkar vara något liknande du har i tankarna.
Du kan jäsa i precis vad du vill som rymmer den mängd du tänker dig. Täck bara över med något som hindrar att det kommer in något som förstör brygden. Om du tar plastfolie kan du sticka små hål så kolsyran som bildas tar sig ut.
Jästiden som står ska du inte ta för givet. Flera faktorer spelar in. Det är som med deg, det ska jäsa tills det verkar färdigt.
För att få mer ölkaraktär kan jag tänka mig några nävar korn, lätt krossade. Vid ölbryggning ska kornet vara mältat, men jag tror att du ska kunna få ut smak ändå. Lite humle eller pors skadar nog inte heller.
Jag har inte prövat detta själv, så gör som du tycker känns bäst. En ide' jag fick bara, men jag kanske gör ett försök.