Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  recept på Felinosalami  (läst 2211 gånger)

blåkulla

  • Inlägg: 20
recept på Felinosalami
« skrivet: 30 aug-09 kl 17:00 »
söker ett recept på denna underbara torkade korv från Italien  :P :P :P :P

blåkulla

  • Inlägg: 20
SV: recept på Felinosalami
« Svar #1 skrivet: 31 aug-09 kl 17:08 »
är ny på korv så jag vet inte om nedstående recept funkar som ett första försök  ???

är det lagom med salt för en torkad korv?

2250 gr (75%) Fläskkött t.ex. skinkstek
750 gr (25%) Späck från gris
90 gr Salt
15 gr Svartpeppar, 50/50 hel & nymald

8-10 mm hålskiva
krokfjälster
2-3 månader i källartaket

kan det bli en bra vurre tror ni?

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: recept på Felinosalami
« Svar #2 skrivet: 31 aug-09 kl 17:36 »
Ett recept på utrikiska, men förmodligen inte den du sökte. Fortsätter leta i mina samlingar.

Italian Pepper Sausage
4 1/2 lbs. coarse ground pork 4 tsp. fennel
1 1/2 lbs. salt pork 1 Tbsp. crushed red pepper, dried
1 clove garlic 1 onion, quartered
1/4 tsp. thyme 1 1/2 Tbsp. freshly ground black pepper
1/2 tsp. bay leaf, crushed 1/4 tsp. coriander
2 Tbsp. salt 1 cup red wine
4 Tbsp. paprika
Combine all ingredients, mix well and stuff into hog casing.You may split lengthwise and broil under medium
heat, or pan-fry until brown on all sides and well done.

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: recept på Felinosalami
« Svar #3 skrivet: 31 aug-09 kl 17:52 »

 

blåkulla

  • Inlägg: 20
SV: recept på Felinosalami
« Svar #4 skrivet: 31 aug-09 kl 21:34 »
http://lpoli.50webs.com/index_files/Salami%20felino.pdf

Ett förslag


ett mycket bra förslag   :D :D :D :D :D

dår det att köpa dom där cure2 och bactoferm LHP starter i sverige???

blåkulla

  • Inlägg: 20
SV: recept på Felinosalami
« Svar #5 skrivet: 31 aug-09 kl 23:50 »
letade lite och hittade lite ???

Cure #2 contains 6.25% Sodium nitrite; 4% Sodium nitrate and 89.75% Salt (for dry-cured sausages)
är det salpeter dom snackar om???



Sodium erythorbate =  antioxidantionsmedel E316 borde gå att skippa

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: recept på Felinosalami
« Svar #6 skrivet: 01 sep-09 kl 08:41 »
Det du hittat är en blandning, huvudsakligen vanligt salt. Salpeter är Sodium nitrate, och sedan finns ju natrium nitrit också i blandningen. Tror det kallas nitritsalt i charkbranschen.

Nitrit är ett konserveringsmedel, motverkar Botulinum arter, och ger dessutom en rödare färg åt köttprodukter.

E 316 är natriumisoaskorbat. Borde fungera med askorbinsyra. Antioxidationsmedel ingår för att undvika att fett härsknar så fort.

Var man får tag på startkultur vet jag inte i dag. Finns det någon charkfabrik i närheten där du bor, så kanske du kan fråga dem?



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

446 gäster, 1 användare
skogaliten

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser