Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Syltkokning  (läst 1731 gånger)

Grafström

  • Inlägg: 1
Syltkokning
« skrivet: 21 aug-09 kl 09:43 »
I tidningen aug. 2009 finns en mycket bra artikel om tillverkning av sylt.
Sockerlag skall kokas till 65 procent och man kan använda en optisk
glykolprovare för att mäta sockerhalten. Nu har jag varit och köpt en
sådan mätare. Det finns 3 skalor men hur kan man avläsa sockerlösning?
Är det någon som vet? Kanske någon som varit med på syltkursen.

En som vill lära sig.

johena

  • Inlägg: 430
    • Dalarna
SV: Syltkokning
« Svar #1 skrivet: 21 aug-09 kl 22:10 »
varför vill du mäta sockerhalten? det har jag aldrig gjort och jag tror inte min farmor gör det heller, och horn gör ju världens godaste sylt! ;)
33 år. bor i en skogsby mellan falun och rättvik. längtar efter snickeriverkstad, höns och en nordsvensk, men har fullt upp med gossar, odling och hundar just nu. men drömmen lever...

Anti

  • Inlägg: 2
SV: Syltkokning
« Svar #2 skrivet: 17 sep-09 kl 16:40 »
Vad är det angivet för måttenheter på skalorna. Jag var och kollade på Biltema efter en glykolprovare men där var skalan angiven som frystålighet vilket var en aning svårt att omtolka till brix.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

461 gäster, 2 användare (1 dolda)
Lars - Magnus

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kan bara varmt rekommendera denna tidning!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser