Knäckning av blast tycker jag är en överskattad metod. Det bästa är om blasten mognar av (vissnar ner) av sig själv. Samtidigt torkar rottrådarna in, och löken får bra lagringsegenskaper. Detta förutsätter dock någorlunda torrt väder. Är det fuktigt väder kan blasten vara grön alldeles för länge. Då tycker jag det är bäst att ta upp löken med blast och rottrådar kvar (så långt det går), lägga löken luftigt på på solig och torr plats för eftermognad. Lite extra jobb men ger bra lagringsförmåga. Flätning av grön blast gör att den torkar långsammare vilket ger en viss risk för mögel. Torr gulnad blast å andra sidan varken behöver eller kan flätas (särskilt bra i alla fall). Inte heller behöver blast eller rottrådar putsas bort före lagringen. Det sätter bara ner lagringsförmågan. Undantag kanske då om löken ska säljas, för en del konsumenter kan nog vara lite känsliga för lök med blast och rottrådar kvar.