Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Varför vill inte min grädde bli vispad?  (läst 8465 gånger)

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
Varför vill inte min grädde bli vispad?
« skrivet: 04 mar-09 kl 07:22 »
Grädden som jag skummar med sked från mjölken vill inte bli tjock när jag vispar den... Är fetthalten för låg? Hur får jag den vispbar?  ???
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

git

  • Inlägg: 806
    • På våran gård är det
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #1 skrivet: 04 mar-09 kl 09:03 »
För kall ?
Sjuhäradsbygden
våra djur är svenka lantraser, Blandhöns,Gammalsvensk dvärghöna, Bondkatter, Drever,Västgötaspets, Rödkullor. Häst,barnkanin och akvariefiskarna  Finns också förutom oss gårdsfolk

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #2 skrivet: 04 mar-09 kl 09:14 »
Hm, ska prova att vispa den rumstempererad nästa gång då. Fler ideer?
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #3 skrivet: 04 mar-09 kl 14:20 »
Jag kör väl mest på Git's linje. Men jag har märkt på getgrädden att den vispar bättre om man väntar någon dag med.

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #4 skrivet: 04 mar-09 kl 14:26 »
Ej för kall grädde visst det hjälper, men det kan vara lågt med fett oxå, under 35% fett blir det svårt.
Står den framme och får lite fermentation av bakterier kan det oxå hjälpa.  Det kan hjälpa att söta den med lite socker.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #5 skrivet: 04 mar-09 kl 15:49 »
Hur får jag då upp fetthalten, jag skummar ju för hand, har ingen separator...  ???
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

signe

  • Inlägg: 498
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #6 skrivet: 04 mar-09 kl 17:12 »
Låt mjölken stå längre innan du skummar den och använd hålslev istället för sked. Då blir det väldigt fett!

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #7 skrivet: 04 mar-09 kl 17:34 »
Jag har nu låtit mjölken stå 12-24 timmar innan skumning...

Hålslev, fungerar det? ??? Känns tveksamt att jag skulle få med mig grädden upp, så tjock är den inte...?
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

 

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #8 skrivet: 05 mar-09 kl 11:58 »
Nu vill den!  ;D ;D ;D

Vet inte vad som var fel sist, gjorde på samma sätt, men idag har jag vispat grädde snabbt och lätt, så det var nog bara en tillfällighet sist...
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #9 skrivet: 05 mar-09 kl 12:19 »
Ska det bli smör, ska grädden vara på gränsen till sur, då blir det ingen menlös produkt.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: Varför vill inte min grädde bli vispad?
« Svar #10 skrivet: 05 mar-09 kl 12:24 »
Ja det vet jag. Ställde fram grädde sent igårkväll för det ändamålet men provvispade först lite "2-dagarsgrädde" vilket också gick fint.  :D
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

560 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser