Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  börjar bli dags för slakt..  (läst 1541 gånger)

ödetorpet

  • Inlägg: 16
börjar bli dags för slakt..
« skrivet: 13 jul-08 kl 19:49 »
ok, nu har grisarna gått ute och gött sig i flera månader och börja komma upp i en bra vikt. Det dyker upp lite frågor om slakten som vi hoppas ni kan svara på.

Själva avlivningsbiten kan vi få bra hjälp med men vi vill ha lite mer kött på benen om vad som ska hända efteråt...

Hur länge ska grisen hänga? Ska den hänga alls eller bara tills blodet är ute och sen styckas?
Tar ni vara på blodet?
Vad kan och bör vi ta vara på?

Vh

Ödegården
Ett par med nyinköpt förfallen gård i skogen och många drömmar som vi hoppas blir sanna

purex

  • Inlägg: 163
    • Östergötland
SV: börjar bli dags för slakt..
« Svar #1 skrivet: 14 jul-08 kl 09:39 »
Jag har hört att kött ska hänga 40 dygnsgrader dvs. är det 10 grader varmt så ska köttet hänga 4 dagar.

Herrarna i hagen

  • Inlägg: 56
  • Naturnära upplevelser för hbt-personer.
    • Herrarna i Hagen
SV: börjar bli dags för slakt..
« Svar #2 skrivet: 24 sep-08 kl 23:24 »
När det gäller gris så "vad jag har hört" så ska det inte hänga för att möras utan det skall hänga tills det har svalnat av ordentligt. Vilket gör att det blir lättare att stycka. Ett till två dygn i ett kallt utrymme. Vi hängde en gris förra veckan och han ficka häna ett dygn i ca 4-5 grader och köttet gick bra att stycka och var mört och gott.

Lycka till vid slakten.
Glada hbt:are på landet.

 

Kerstin Linnea

  • Inlägg: 571
SV: börjar bli dags för slakt..
« Svar #3 skrivet: 21 okt-08 kl 21:20 »
Ett par dygn i alla fall , det vinner den på smakmässigt...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

518 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

400 kr kvar till mat.
i Ekonomi
[Igår kl. 08:31]


Hästar, väder och vind.
i Brukshästar
[28 jul-25 kl 19:12]


Skillnad på electrolux assistenter
i Bröd
[27 jul-25 kl 22:41]


Ramstorlek?
i Biodling
[27 jul-25 kl 18:43]


Myrsyrabehandling och invintring, I vilken ordning?
i Biodling
[27 jul-25 kl 17:45]


Naturlig hygrometer
i Vaktlar
[27 jul-25 kl 11:32]


Mf 4335 vill inte köra
i Meka
[27 jul-25 kl 09:59]


Ta bort potatisblast.
i Grönsaker
[25 jul-25 kl 16:19]


Kombucharecept
i Drycker
[25 jul-25 kl 04:15]


Hur mycket isolerar snö?
i Frukt & bär
[22 jul-25 kl 23:18]

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser