Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Frysen har pajat, hur värderar man köttet?  (läst 2652 gånger)

Sia

  • Inlägg: 1237
    • Dalarna
Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
« skrivet: 08 apr-08 kl 20:29 »
Våran frys gav upp för nån vecka sen, och jisses vilket jobb att ta rätt på  äcklet :P
men nu fick vi papperena från försäkringsbolaget, och då ska man själv fylla i vad köttet är värt  :o ???
Finns det ingen standard-tabell för viltkött?
Köttet i fråga är fågel: gäss, änder och kyckling, alltså mestadels vildfågel.
Älg: diverse styckdelar, dvs allt från färs till filé.
Rådjur: rökta bitar, lår.

Någon som har koll på kilopriset på viltkött??
Varför ska man gå upp så tidigt på morgonen? Det är iallafall på kvällen det är som roligast.

leifhh

  • Gäst
SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
« Svar #1 skrivet: 09 apr-08 kl 12:32 »
Fy fasen vad trist....

Kolla med något företag som köper/säljer vilt t.ex:
http://www.linnea.com/ren-vilt/

Om du förklarar vad som hänt så får du säkert hjälp.....

 

idamaria

  • Inlägg: 129
SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
« Svar #2 skrivet: 20 apr-08 kl 14:20 »
Fy fasen vad trist....

Kolla med något företag som köper/säljer vilt t.ex:
http://www.linnea.com/ren-vilt/

Om du förklarar vad som hänt så får du säkert hjälp.....



hehe, ja det där företaget har otroligt kompetent personal vill ja lova ;)

vad är det för styckningsdelar på älg du har? dom kan ja ca värdet på

vad gäller fågel som höns o gäss  o änder, samt rådjur vet jag inte.
Kom ihåg att visa gästfrihet, ty det har hänt att de som gjort det har haft änglar till gäster utan att veta om det. Hebr. 13:2

Sia

  • Inlägg: 1237
    • Dalarna
SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
« Svar #3 skrivet: 20 apr-08 kl 15:00 »
Ja, vad säger man, det är väl det mesta... allt från Filé, högrev, bog till grytbitar och köttfärs.
Jag bifogar en bild så får ni se, det ligger nån flinta och nån rådjursbog i högen också....
Varför ska man gå upp så tidigt på morgonen? Det är iallafall på kvällen det är som roligast.

idamaria

  • Inlägg: 129
SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
« Svar #4 skrivet: 21 apr-08 kl 17:01 »
Ja, vad säger man, det är väl det mesta... allt från Filé, högrev, bog till grytbitar och köttfärs.
Jag bifogar en bild så får ni se, det ligger nån flinta och nån rådjursbog i högen också....

okej, men jag kan ge ett liten vägvisning om vart priserna ligger, det e ju cirkapriser och det gäller älg

stek m ben. 90-100 kr/kg
stek, benfri 170 kr/kg
Innanlår 200 kr/kg
Bog 70 kr/kg
sida & bringa 60 kr/kg
Färs 70 kr/kg
skav 112 kr/kg (skav av sida/hals/lägg, inte bog eller stek)
Entrequote 170 kr/kg
Biff 290 kr/kg
Filé 400 kr/kg tror att det e samma för inner o ytter, det är det iaf när det gäller ren

Hoppas att det kan vara till nån hjälp iaf =)
o lycka till!

Kom ihåg att visa gästfrihet, ty det har hänt att de som gjort det har haft änglar till gäster utan att veta om det. Hebr. 13:2

Sia

  • Inlägg: 1237
    • Dalarna
SV: Frysen har pajat, hur värderar man köttet?
« Svar #5 skrivet: 21 apr-08 kl 20:25 »
Tack för hjälpen!!! :D
Varför ska man gå upp så tidigt på morgonen? Det är iallafall på kvällen det är som roligast.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

480 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser