Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Förbud mot lantraser?  (läst 5385 gånger)

Charlotte

  • Inlägg: 5342
    • -
Re:Förbud mot lantraser?
« Svar #20 skrivet: 23 feb-05 kl 09:01 »
 Detta hittade jag på "nätet" om Hushållningssällskapens historia:
"Hushållningssällskapens ursprungliga syfte var att stimulera till en ökad och rationell livsmedelsproduktion. Detta för att lindra den hungersnöd som rådde i framför allt städerna."
 Så initiativet var väl i sig lovvärt....
 Men att utrota (nästan) de raser som var anpassade för de levnadsförhållanden som rådde och ersätta dem med raser som behövde mer och mer av foder som kunde användas till människoföda för att kunna producera rationellt, var väl kanske lite kortsiktigt...
                         Mvh
                        Charlotte
"He is your friend, your partner, your defender, your dog.
You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion"


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

327 gäster, 10 användare (1 dolda)
Tezzeluren, Tinna Siljeholm, Josef87, mne, Torkel, kristoffer, t_n, H2O, hofboss

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser