Vid kok försvinner en hel del näringsämnen. Dessutom är det onaturligt för hunden att äta kokt mat. Köttfärs? Är det för att hunden saknar tänder? Hundar kan tugga, de käkar lätt upp en höna med ben o allt, eller ett får.
Det var väl dina egna höns som skulle användas? Om nu uppfödaren anser att det är mycket fusk i köttbrancshen, vad tror hon det är för "fint" kött i hundfoder (den lilla procent som används)? Det är ju det sämsta! Dessutom massor av spannmål, som hunden absolut inte tål. (Finns de som anser att spannmål är boven när det gäller höftledsproblem hos dagens hundar) Finns liknande funderingar på får/nöt- sidan. Mycket spannmål ökar tillväxten, men benstommen hinner inte med.
Vad gäller smittorisken är den inte stor hos hundar heller. De är skapta för att äta kadaver bl.a. Får de färskt kött, gräver de gärna ner det i väntan på "mognad" och ger man dom kött som man själv inte kan tänka sig äta (stinker) så blir de saliga

.
De har inte den typ av känslig mage som vi människor har. Utom när det gäller konstiga produkter, med preparat som är onaturliga för hunden (spannmål, färg-, smakämnen och konseveringsmedel t.ex).
BARF är det enda naturliga fodret man kan ge sin hund. Sedan är det upp till dig att ta reda på att råvaran är ok.