Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  kött?  (läst 2004 gånger)

Anders

 • Inlägg: 1522
  • -
  • felicia.se
kött?
« skrivet: 29 nov-04 kl 21:00 »
Nån som behöver kött? Bilden visar Nassty, hur det nu uttalas, Morgonstjärna på lappska, ska det vara. Tjurar gillar inte myrstackar.  Eller så är myrstacken ett utmärkt ställe att skaffa sig krigsmålning från, eller något sådant. I alla fall så hetsar de upp sig något fruktansvärt, brölar och sprätter med klövarna allt vad de kan. Finns det inte någon myrstack så bökar de upp jorden en meter i kvadrat och en tre fyra decimeter djupt eller så välter de något träd och sliter med huvudet i rotändan. Sedan slåss de med varandra. Man får vara försiktig så man inte står ivägen när tjurar slåss. Nu har jag ätit ett par gånger av Nassty. Det var inte meningen att Nassty skulle bli ihjälslagen (dräpt på slakteriet) för han var en mycket snäll tjur. En riktigt trevlig prick som man kunde klappa när man ville. Han gillade att bli kliad bakom örona. Det var en annan vild en som skulle iväg. Men han smet. Gick genom en dörr efter att först ha försökt riva ladugården.  Hans beteende beror på en traumatisk händelse när han var kalv.  Djuren är vegetarianer och har aldrig ätit kött, fågel, fisk eller skaldjur. Någon som är intresserad av vildingen eller någon annan jag lyckas fånga?
« Senast ändrad: 29 nov-04 kl 21:03 av Anders »

Monica

 • Inlägg: 543
Re:kött?
« Svar #1 skrivet: 01 dec-04 kl 11:24 »
Hahahah.......förlåt......men det låter ju för roligt  ;D ;D ;D

Verkar gå vilt till på gården din  ;D

Man skulle kanske kunna klassa ditt kött som "vilt" då  8)

Eulalia

 • Gäst
Re:kött?
« Svar #2 skrivet: 01 dec-04 kl 11:42 »
 ja, kul att veta att biffen man tuggar i sig har haft det livat, och tom vad den hetat också..  

Anders

 • Inlägg: 1522
  • -
  • felicia.se
Re:kött?
« Svar #3 skrivet: 01 dec-04 kl 12:54 »
ja, kul att veta att biffen man tuggar i sig har haft det livat, och tom vad den hetat också..  
Det är bara en mer utökad form av spårbarhet. Med dagens teknik skall det ju gå att spåra varje enskild köttdetalj från vilket gård köttet kommer ifrån. Men visst måste det vara bättre att få en bild och namn på djuret man gluffsar i sig. Och få veta vilka levnadsomständigheter hon/han har levt under. Och när det är fött och vilken stamtavla det har osv. Och om det har någon avkomma.  

Djuren är inte vilda. Däremot blir de mer avvisande till människor under sommaren. Svårare att komma nära. Eftersom djuren under sommaren äter nästan uteslutande vad skogsbete och skogsmark avkastar så får köttet lite viltsmak. Lite åt älghållet, men inte så mycket som hare.

Vi äter ju inte sjuka djur för då blir vi sannolikt sjuka. På samma sätt fungerar det ju om vi äter ett djur som ätit besprutat foder (fast giftet i sig inte längre går att konstatera existens av så finns ju konsekvenserna kvar i produkten som sådan).  Äter vi ekologiska djur så blir vi själva lite mer ekologiska. Det enskilda djurets celler lever vidare i oss och i våra tankar och i vår påverkan på omvärlden och så fortsätter livet leva vidare i all oändlighet.  Det kan ju till och med vara så att ett snällt djur gör oss lite mer snälla och ett aggressivt djur gör oss lite mer aggressiva. Det kan väl också vara så att "militanta veganer" har ätit något från kaktusar eller köttätande växter eller så kanske det bara är så att de inte fått äta upp några snälla djur utan bara vistats i karg och ogästvänlig miljö; typ asfalt, betong, stad, stressade människor, importmat och bara betraktat maten som något de stoppar i munnen. Inte något som har varit fullt av liv och som man genom ätandet för över till sig själv.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

238 gäster, 6 användare (1 dolda)
kaninohöns, karl55, anders flix, Luffarsjäl, Radar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Dessa välarbetade tidningar ger stor inspiration till att klara sig själv.!
/Inspiration

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser