Jaha ja, champangejäst, jag visste inte att det fanns sådant? Har bara använt starkvins- eller vanlig vinjäst.
Bryggbutiken i Malmö, var ligger den?
Den flytande jästen tror jag finns för en massa olika typer av vin. Den tar lite längre tid på sig att komma igång så jag tror att man vinner på att göra en förkultur på den.
Det finns flera butiker i Malmö med omnejd...har dock inte hittat någon i Lund, tokigt nog. Det blir dyrt med bensin ToR om man inte har andra ärenden. Slå på Gula sidorna på eniro.se så ser du vilka som finns. Den jag har besökt ett par gånger ligger på Bergsgatan 14 och heter Essensspecialisten. Bra tycker jag. Nu har jag satt en omgång aronia- och äppelvin och då var jag även förbi en butik som ligger på Lundavägen 42, som heter Vin- och ölgott.
Trevligt att man har gjort "riktig" cider! Den är mycket god! Det blir en sats till nu när man testat, måste bygga upp ett självförsörjande lager...
Min omgång blev drygt 27 liter färdig cider

så nu vill det till att den också går att dricka

Fascinationen över att det blivit kolsyra kan ju inte i längden kompensera ett uselt resultat...
