Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Pektin  (läst 1436 gånger)

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
Pektin
« skrivet: 14 sep-07 kl 15:10 »
Jag skulle vilja ha synpunkter på följande: I en bok hittade jag ett recept på äppelpektin, som man ska kunna använda för marmeladkokning. Kokade halv sats, men receptet var 2,5 kg äpplen (jag hade mest skogsäpplen, kartliknande och fallfrukt) som kokas med 1,5 l vatten i 20-30 minuter. Droppar av (det skulle vara ett dygn, men jag tyckte inte det gav något efter halva tiden). Kokas in till hälften. Pektinprov (1tsk sprit, 1 tsk av koket). Skulle frysas eller värmekonserveras.

Alltså pektinprovet fungerade inte. Nu står den tjocka äpplesaften osötad i kylskåpet och väntar på min reaktion. Men gelétjock är den ju inte.

Vad har jag gjort för fel?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

798 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser