Rödvin & coca-cola?
Låter inte som nån större hit. I alla fall inte för mig. Cola undviker jag i största möjliga mån. Vid något sällsynt fall har faktiskt rom&cola slunkit in mellan mina läppar men det är nog mest för att veta hur det smakar. Men det smakar inte lika illa som ett par droppar grapefrukt i drinken. Av någon anledning kan jag inte med den smaken. Detta är mitt personliga omdöme. Andra verkar tycka om det. Det får dessa personer göra, om de inte försöker pracka på mig något dylikt.
Om vi återgår till ämnet:
Vi har gjort lite experiment med kolsyrat källvatten (från butiken) och körsbärsvin. Sodavatten + nämnda vin. Det föll oss inte i smaken. Det smakade saltat vin med lite kolsyra. Då blandade vi 50-50 ungefär.
Våra grannar som alltid bjuds in när det ska provsmakas nya brygder hade ju faktiskt en "sodastreamer". Vi tryckte i så mycket kolsyra som apparaten mäktade med och blandade även då ca hälften av varje. Smaken blev mycket bättre, men för lite kolsyra för att det ska påminna om någon ciderliknande produkt.
Det verkar inte gå att fuska sig till en bra produkt med nämnda medel.
Däremot har jag tänkt ut något annat. Jag tänkte be en kunnig svetsarkompis svetsa ihop en slags trycktank där kolsyrejäsningen får ske. När kolsyresättningen är klar öppnar man tanken underifrån. Genom ett smalt rör. Det första som kommer är bottensatsen. När den är borta stänger man igen och öppnar en luftningsventil i toppen eller lättar på toppen, konstruerad som locket på en tryck-kokare ungefär. Därefter sätter man på en slang på röret i botten och fyller flaskorna med hjälp av flaskfyllaren, som jag nämnt i någon tråd.
Man kanske får öka g socker/liter något eftersom man nog kommer att förlora lite bubblor under flaskfyllningen.
Fundera lite på detta och ge kommentarer och mera ide'er tack.