En god & osofistikerad grej jag brukar göra är
Rotsaker i ugn:
man skalar bara ett gäng morötter, palsternackor, persiljerot, ja, vad som helst som man gillar, skär dem i stora bitar, marinerar dem i en skål med en enkel grillolja (olivolja, pressad vitlök, salt&peppar) och ner på bakplåten.
Grilla nån halvtimme, jag gillar dem al dente.
som tillbehör eller som hel måltid, kan det bli enklare?Mums!
Ett annat recept, när plånboken är tunn:
Köttfärsås utan köttfärs.
Stek valfri mängd lök och vitlök i olivolja
Riv 3-4 morötter, häll ner i pannan och stek dem också en stund,
hacka ner lite grönt, kanske nässlor, kanske purjo, bara det är grönt.
i med 1 burk tomatkross, som får puttra med en stund
krydda med chili, eller bara salt och peppar, eller vad du nu gillar för kryddor.
Detta är godare än ordinarie köttfärsås, och snällare mot magen.