Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Innan kylskåp uppfanns, hur förvarade man köttet då?  (läst 1481 gånger)

Kapsyl

  • Inlägg: 88
    • Skåne
SV: Innan kylskåp uppfanns, hur förvarade man köttet då?
« Svar #20 skrivet: Idag kl. 12:44 »
Färskt kött som inte kunde tas tillvara omedelbart kunde förvaras i en kallkälla en kortare period. Min morfar berättade om en oxe som brutit benet en sommar under 1:a världskriget och som nödslaktats. Det kött som inte konsumerades omedelbart hade hamnat i så stora bitar som möjligt i en kallkälla i väntan på rökning eller nersaltning.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

522 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jättenöjd och glad över tidskriften Åter!
/ Märit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser