Lägg det på bakplåtspapper och galler så får det värme runt om.
Det normala är att vattenånga stiger så det hindrar minimalt.
Kör du i ollor så tvinga luften att virvla genom att lägga kakorna huller om buller.
Rotade fram resterna av gårdagens jos ur kompostspannen o pressade i potatispressen. Där kom mycket saft. Och resten i prässen hängde samman någorlunda.
Detta (dock inte det från kompostspannen) vill jag pröva lägga i torken (låda ovan på pannan med ollor kopplad till ventilationskanalen)
Försöker undvika sånt köpe typ bakplåtspapper. Vad innehåller det?
Enligt råd o rön :
Papper som kommer i kontakt med fett beläggs ofta med PFAS-ämnen, som är fett- och vattenavstötande. Men de är svårnedbrytbara och misstänks vara reproduktionsstörande och cancerframkallande. Hamburgerpapper, pizzakartonger och mikropopcornspåsar är några pappersprodukter som kan vara belagda med dessa obehagliga ämnen. Lägg över hamburgaren eller pizzan på porslinstallrikar och poppa popcornen i kastrull i stället.
Bakplåtspapper
Även bakplåtspapper kan vara belagt med PFAS-ämnen. Använd en Svanenmärkt variant, som inte innehåller dessa ämnen. Om du inte vill använda papper alls kan du smörja plåten med fett som tål hög värme, till exempel smör eller kokosolja.