Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Blåbärsplockare - byta ”tygpåse”  (läst 515 gånger)

Lind43

  • Inlägg: 1
    • Småland
Blåbärsplockare - byta ”tygpåse”
« skrivet: 26 jul-20 kl 00:09 »
Har en äldre bärplockare :D i trä med ”tygpåse” i bakkanten. Tyget är utslitet och behöver bytas vilket enligt tidigare inlägg på detta forum ska vara lättat byta tyget .
Alternativet att köpa ny känns inte så bra eftersom de nytillverkade i trä enligt vad jag läst i detta forum och på andra ställen ska vara tämligen värdelösa.

 Tacksam för beskrivning hur man gör - lite tips

 

mattias_33

  • Inlägg: 683
    • Hälsingland
SV: Blåbärsplockare - byta ”tygpåse”
« Svar #1 skrivet: 26 jul-20 kl 05:13 »
På min lokala järnaffär säljer dom en bra med stor tygpåse, 3-5 plockare är en 10 liters hink. Den är dock stiftad så man får skruva den om man plockar lika mycket som mig. Jag har 2 st. Alltid en reserv med i bilen. 300 kr brukar dom kosta. Helt överkomligt enligt mig. Vissa saker är enligt mig förbrukningsvaror. För mig blir järnen glappt, kammen delar på sig etc

Annars så är den mest nitad och fastklämd i järnröret. Järnrören antar jag är olika mellan modeler (som med allt annat).
Det svåra är att hitta en bra ersättning för tyget. Vansinnigt att sätta dit nåt liknande. Min far använder stark presenning. Min morfar gjorde av plåt.
Önskar mig en kramsjuk säng och matpartner i livet! Av kvinnligt kön.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser