Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Blåbärsplockare - byta ”tygpåse”  (läst 227 gånger)

Lind43

  • Inlägg: 1
    • Småland
Blåbärsplockare - byta ”tygpåse”
« skrivet: 26 jul-20 kl 00:09 »
Har en äldre bärplockare :D i trä med ”tygpåse” i bakkanten. Tyget är utslitet och behöver bytas vilket enligt tidigare inlägg på detta forum ska vara lättat byta tyget .
Alternativet att köpa ny känns inte så bra eftersom de nytillverkade i trä enligt vad jag läst i detta forum och på andra ställen ska vara tämligen värdelösa.

 Tacksam för beskrivning hur man gör - lite tips

 

mattias_33

  • Inlägg: 477
    • Hälsingland
SV: Blåbärsplockare - byta ”tygpåse”
« Svar #1 skrivet: 26 jul-20 kl 05:13 »
På min lokala järnaffär säljer dom en bra med stor tygpåse, 3-5 plockare är en 10 liters hink. Den är dock stiftad så man får skruva den om man plockar lika mycket som mig. Jag har 2 st. Alltid en reserv med i bilen. 300 kr brukar dom kosta. Helt överkomligt enligt mig. Vissa saker är enligt mig förbrukningsvaror. För mig blir järnen glappt, kammen delar på sig etc

Annars så är den mest nitad och fastklämd i järnröret. Järnrören antar jag är olika mellan modeler (som med allt annat).
Det svåra är att hitta en bra ersättning för tyget. Vansinnigt att sätta dit nåt liknande. Min far använder stark presenning. Min morfar gjorde av plåt.
Dang Dang We!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser