Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Skala havre  (läst 651 gånger)

Daniel_Hammar

  • Inlägg: 1
    • Dalarna
Skala havre
« skrivet: 19 dec-19 kl 08:59 »
Jag är helt ny på forumet och kanske inte har fattat hur man söker. Jag har i alla fall inte lyckats hitta svar på min fråga. Jag är nybörjare på det här med odling av säd och håller på att i mycket liten skala prova mig fram vad jag kan odla på min gård i kargare klimat. Jag odlade lite roslags svarthavre, vårvete från Dalarna och korn från Jämtland i mycket liten skala under föregående odlingssäsong. Vetet gick bra att tröska manuellt (metoden var enklast tänkbara: med händerna), och gav något som jag skulle kunna mala och baka bröd på om jag vill och skulle odla i lite större skala och utvecklade tröskningsmetoden. Havren växte på bra, men jag är osäker på om den hann mogna ordentligt. I vilket fall som helst kunde jag inte tröska den enkelt manuellt då skalen sitter hårt. Hur gör man för att tröska/skala havre egentligen? Jag tänker mig att resultatet ska gå att pressa gryn av eller ätas som det är.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser