Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Skala havre  (läst 236 gånger)

Daniel_Hammar

  • Inlägg: 1
    • Dalarna
Skala havre
« skrivet: 19 dec-19 kl 08:59 »
Jag är helt ny på forumet och kanske inte har fattat hur man söker. Jag har i alla fall inte lyckats hitta svar på min fråga. Jag är nybörjare på det här med odling av säd och håller på att i mycket liten skala prova mig fram vad jag kan odla på min gård i kargare klimat. Jag odlade lite roslags svarthavre, vårvete från Dalarna och korn från Jämtland i mycket liten skala under föregående odlingssäsong. Vetet gick bra att tröska manuellt (metoden var enklast tänkbara: med händerna), och gav något som jag skulle kunna mala och baka bröd på om jag vill och skulle odla i lite större skala och utvecklade tröskningsmetoden. Havren växte på bra, men jag är osäker på om den hann mogna ordentligt. I vilket fall som helst kunde jag inte tröska den enkelt manuellt då skalen sitter hårt. Hur gör man för att tröska/skala havre egentligen? Jag tänker mig att resultatet ska gå att pressa gryn av eller ätas som det är.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

189 gäster, 3 användare
Gröfre Slissing, h.o.nordin, LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser