Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Grislever  (läst 215 gånger)

Ludvigsborg

  • Inlägg: 1
    • Västergötland
Grislever
« skrivet: 18 okt-19 kl 19:03 »
Hej.
Hur tar man hand om grislever på bästa sätt, har precis skjutit grisarna och vill veta hur jag gör.
den ligger i vatten just nu.
Frågor
hur länge?
vatten vs mjölk?
vad gör jag sen?
Alla tips är välkomna.
Med vänlig hälsning, Ludvigsborg

mattias_33

  • Inlägg: 315
    • Hälsingland
SV: Grislever
« Svar #1 skrivet: 18 okt-19 kl 19:28 »
Beror ju på vad du ska göra med den?

Ska du göra goda grytor så är det ju mest att potions frysa den.
Pölsa får nån annan svara på.
Dang Dang We!

Karlsdotter

  • Inlägg: 1359
    • Ångermanland
SV: Grislever
« Svar #2 skrivet: 18 okt-19 kl 19:29 »
Har aldrig lagt lever i vare sig vatten eller mjölk. Efter slakten har jag bara rensat bort de stora blodkärlen i levern och därefter tvättat levern som hastigast bara och skurit upp i portioner och fryst levern.

Gör oftast leverstuvning men ibland lever stekt i skivor med stekt lök till

 

grimbart

  • Inlägg: 4763
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: Grislever
« Svar #3 skrivet: 18 okt-19 kl 20:35 »
grislever passar bäst till pastej... Skölj levern i vanligt vatten..
Fjäderfän och kaniner


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

63 gäster, 1 användare
Gröfre Slissing

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser