Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Höräfsa  (läst 382 gånger)

jarskaveln

  • Inlägg: 28
Höräfsa
« skrivet: 01 okt-19 kl 16:46 »
Var kan man köpa en höräfsa eller som vi säger här höriva


skogaliten

  • Inlägg: 880
    • -
SV: Höräfsa
« Svar #1 skrivet: 01 okt-19 kl 17:31 »
Höräfsor i trä i traditionella modeller, kan det eventuellt finnas någon hantverkare som tillverkar, jag har sett sådana vid någora tillfällen på marknader med mycket lokalt hantverk. Men jag vet ingen sådär direkt, som gör höräfsor i trä för avsalu

Annars, någorlunda traditionell modell i trä: https://www.granit-parts.se/product/Traedg%C3%A5rd-skog/Traedg%C3%A5rds-och-landskapsarkitektur/Hackor-och-krattor/Rakor/Rake/76570141?locale=sv

Granit parts är stora på reservdelar inom bl.a. lantbruksmaskiner och djurtillbehör, så många lantbruks/maskinhandlare/foderfirmor etc beställer delar därifrån.

Kontakta granit parts eller kolla deras hemsida, vilken återförsäljare som finns närmast dig, och be dem att beställa hem valfritt antal räfsor till dig. De säljer inte direkt till vanliga privat personer eller till småbrukare...

Praktiska, i varierande utsträckning funktionella och billiga men inte så estetiskt tilltalande är de höräfsor i plast eller lättmetall som det finns ett flertal tillverkare av.

Personligen så föredrar jag Fiskars plastmodell, den är stadig samtidigt som den glider bra genom det slagna och det slagna liksom släpper precis lagom lätt för just mig. Det går bra att rulla "stora korvar" med den plasträfsan. Lättmetallvarianterna upplever jag som mer "trögräfsande".

 

Berberis

  • Inlägg: 766
    • Närke
SV: Höräfsa
« Svar #2 skrivet: 01 okt-19 kl 18:23 »
Googla och samla på bilder, så kan du slöjda en höräfsa själv.
Pinnarna kan du göra nu och lägga undan. Skaftet kan du också göra nu. På senvintern/våren tar du ett lite färskare ämne att sätta pinnarna i.
Det är rätt kul och inte så svårt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

154 gäster, 4 användare
javill, von tratt, Daniel Lundqvist, Matglada Tänkaren

* Forum

* Om tidningen Åter- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser