Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hjälp med hängiga hönor med svulna ögon  (läst 236 gånger)

johanb77

  • Inlägg: 1
    • Medelpad
Hjälp med hängiga hönor med svulna ögon
« skrivet: 16 jul-19 kl 17:40 »
Hej!

Vi skaffade oss höns för 1 Juli i år, tre stycken renrasiga kopparmaraner, de flyttade in i ett nybyggt hönshus, med endast nyinköpta tillbehöver, tätt och utan drag.

Efter en vecka började en av hönorna att bli svullen på ena sidan av ansiktet (se bild), den blev med tiden blek och allmänt hängig och vill mest ligga still och sova. Äter och rör sig i övrigt och går man in till dem så reser de sig upp. Nu har första hönan börjat bli bättre, svullnaden har lagt sig men hon är fortfarande blek och slö, symptomen har nu visat sig på höna nr 2 som blivit svullen i ansiktet och slö och varm, det ögan som är på den svullna sidan är rinnigt och kladdigt. Försäljaren känner vad denna säger inte till symptomen och att alla resterande hönor där är friska.

Vad kan detta vara? Någon som har en idé? Vad kan vi göra och är det allvarligt? Vi har kycklingar på gång (ännu i äggstadie) och vill inte riskera att behöva ta bort alla hönor inkl kycklingar.

Mvh
Johan


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser