Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  vill bo och odla -permakultur  (läst 556 gånger)

ekoqueer

  • Inlägg: 10
    • Västergötland
vill bo och odla -permakultur
« skrivet: 18 jun-19 kl 22:15 »

Hej!

Har du tips till mig om alternativa sammanhang eller boende/odlingsmark?

Jag är biolog med särskilt intresse av ätbara vilda växter. Drömmen är att bygga upp en skogsträdgård enligt permakultrprinciper. Men det viktigaste är att hitta ett boende där jag kan bo (kanske för alltid men i minst två år) och inte minst odla.

Det är också intressant att se hur andra människor lever sina alternativa liv, antingen bara för inspiration eller för att känna på om det är ett sammanhang som skulle passa mig.

Jag har minst 15 års erfarenhet av större kollektivboende, och gillar det, men bor gärna i mindre sammahang också.

Mellan 7 och 11 juli åker jag med en kompis på en road trip i trakterna Bohuslän -Småland för att besöka olika personer eller ställen där folk lever alternativt. Har du tips eller vill du ha besök av oss så hör av dig!!

långben

  • Inlägg: 1
    • Jämtland
SV: vill bo och odla -permakultur
« Svar #1 skrivet: 25 jun-19 kl 16:06 »
Hej söker du fortfarande bostad? Det finns ett kollektivhus med odlingar både ute och i stor inneträdgård, läget är vid en östersjö vik och 8 mil söder om Stockholm. Egen lägenhet och dessutom gemensamma utrymmen ,kök.matsal, scen.mm.
Annika

SkogsFia

  • Inlägg: 2
  • Är med och bygger upp en ny bygemenskap i Sörmland
    • Södermanland
SV: vill bo och odla -permakultur
« Svar #2 skrivet: 09 apr-20 kl 16:58 »
Hej Ekoqueer!

Jag inser att det var ett bra tag sen du la upp denna annons men jag ville ändå svara. Vi har en dröm om att skapa en skogsträdgård som kan hjälpa oss att bli delvis självförsörjande. Kanske även att vi kan använda den för att hålla i kurser så att vi kan sprida kunskapen vidare! Tanken har varit att använda oss av externa trädgårdsmästare för att komma igång med trädgården men ännu roligare vore ju om vi hade en boende med oss (vi är själva trädgårdsintresserade men har inte jättemycket praktisk erfarenhet av att anlägga en skogsträdgård)

Ifall du fortfarande letar efter en plats att verkligen bygga upp ett hem på, i gemenskap med andra människor så kolla gärna på vår annons: https://www.alternativ.nu/index.php?topic=196295

Med värme, Sofia


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

477 gäster, 3 användare
Kronhjorten, per.martinsson, Naturliv

* Forum

* Om tidningen Åter- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser