Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surkål, underlig färg i den översta delen av burken!  (läst 291 gånger)

CalamityJane

  • Inlägg: 3
    • Uppland
Så,  ”påbörjade” en burk med surkål för över två månader sedan. Jag har använt vitkål, lök, vitlök och salt i en glasburk som rengjorts med kokande vatten.
Kålen verkar ha fermenterat som den ska, det finns inget synligt mögel och när burken öppnad luktar det ”gott” eller typ som kål fast syrligt och matigt, inte dåligt iallafall.
I botten o upp till över halvvägs upp i burken är kålen med vätska lite mjölkigt grumligt och ljus, men det översta lagret kål är mörkare o mer transparent i utseende.
Burken har förvarats i skafferiet, ej kylen.
Min fråga: Är kålen ok att äta eller har något gått snett?
Läste en del recept som sa att burken skall stå rumstempererat och andra som rekommenderar kylen efter de första två veckorna!
Jättetacksam för tips!!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser