Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västmanland Kalkputskurs  (läst 117 gånger)

Micke Kruse

  • Inlägg: 21
    • -
    • www.kursmedtradition.se
Västmanland Kalkputskurs
« skrivet: 24 apr-19 kl 22:09 »
Kalkputskurs

Kurs i att finputsa med kalkputs på stomme av trä och halmbalar. Så gjordes även med många timmerhus vid 1800-talets slut, s.k. revetering. Huset är byggt av Stefan Backa www.halmbacken.se för att bli ett energisnålt boende med flera intressanta tekniska lösningar som bygger på både nytt och traditionellt. Väggarna består av träram och halmbalar, som har putsats med lerbruk, men för att de ska stå emot väder och vind behöver de ha ett skyddande lager av kalkputs. Det är det ni får lära er på denna kurs. Momenten är blandning av bruk av kalk och sand, pigmenterung av putsen, strykning och påslag av puts. Fika och lättare lunch ingår. Ange om det är något du inte äter.
Ledare: Anders Göransson, murarlärare på Dacapo Hantverksskola, Mariestad
Plats: Fröholmen Mistelväg 9, 725 97 Västerås. Det är skyltat från Gäddeholm
När: lördag-söndag 11-12 maj kl. 10-17
Kostnad: 2 200: -
Anmälan och frågor om t.ex. övernattning och samåkning: info@kursmedtradition.se eller 070-576 44 78. Ange namn, adress, e-postadress, mobilnr. och personnr. Kursen är ett samarrangemang mellan Kurs med tradition och Svenska Byggnadsvårdsföreningen, och medlemmar har 10 % rabatt, så ange i så fall medlemsnummer vid anmälan. Bindande anmälan, se  www.kursmedtradition.se
« Senast ändrad: 25 apr-19 kl 09:50 av Micke Kruse »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

221 gäster, 9 användare (2 dolda)
båten, TEF 20, klex, Blivande hönsfia, DennisCA, Landet, addebadde

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser