Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hur ofta blir det kvalsterproblem egentligen?  (läst 1147 gånger)

Neon Knight

  • Inlägg: 931
    • -
SV: Hur ofta blir det kvalsterproblem egentligen?
« Svar #20 skrivet: 13 jul-19 kl 23:11 »
De flesta sjukdomar och parasiter som höns drabbas av får de från andra höns, dvs genom att köpa in livdjur.

Tännlappen

  • Inlägg: 3144
    • -
SV: Hur ofta blir det kvalsterproblem egentligen?
« Svar #21 skrivet: 14 jul-19 kl 00:40 »
Tittar vi på höns så har dom en nedärvd förmåga att rensa sig själva från otyget med sandbad eller jordbad...Den tillgången ska dom ha då till rening. Allt försvinner inte men det hålls i schack...I balans. Kvalstret är lite lurigare...I vilt tillstånd så bor ju inte hönan i ett hus permanent så där klarar dom sig nog bra. Vi som människor har ansvaret att då och då sanera hönshuset och därmed hålla kvalstret på så låg nivå det går. Finns folk som köper hönshus av plast men dom har kvalster ändå men lättare att rengöra huset. Som sagt ett kvalster har ingen höna dött av men se upp så dom inte blir för många,då plågas djuren och kan dö av blodförlust.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

150 gäster, 5 användare (1 dolda)
nyhem, Rolle 007, UngJägarn, MantaMania

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser