Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Inköp av ponny, tips mottages!  (läst 128 gånger)

idasyren1

  • Inlägg: 2
    • Dalarna
Inköp av ponny, tips mottages!
« skrivet: 25 feb-19 kl 18:09 »
Hej!
(Jag vet inte om detta ämne ej passar in här men jag provar att skriva)

Jag har lite funderingar då jag i framtiden spånar lite på allt man lär förbereda inför köp av häst. Är hästvan och allt sånt men det är lite övrigt jag tänker på.
Det första är ifall jag då skulle köpa en fångponny, hur noggrant är det med utfodring, vad ska den ha och inte ha Hösilage/hö? Kraftfoder mm? Det enda jag vet är att den inte kan gå ute på gräshage.

Sen om man skulle kunna gissa på vad ett gotlandsruss skulle kunna kosta att köpa in när den går i ''pension'' från ridskola, är ett sto född år 2004. B-ponny, Inriden, otroligt lugn och snäll, har somsagt gått många år på ridskola och är fånghäst. Någon som kan gissa, då jag inte riktigt vill fråga personalen detta innan jag har stallplats, fast boende och inkomst och bestämt mig att jag vill köpa häst och har all tid.

Har barn i närhet som kan rida på ponnyn men om man skulle köra in henne (har kontakter som är kunniga) hur mycket orkar hon dra? Kan jag sitta på en vagn bakom eller dylikt, väger 55, är 170 lång??

Detta är nämligen min

Tack på förhand, ge mig gärna övriga tips och råd som man kanske inte tänkt på inför ett hästköp.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser