Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kollektivister sökes  (läst 686 gånger)

raffaella

  • Inlägg: 12
  • Älska, njut, lev.
    • Småland
Kollektivister sökes
« skrivet: 03 jan-19 kl 11:14 »
Var med och driv kursgården Lindsberg och bo i kollektivet!Vi på Lindsberg söker nya kollektivmedlemmar som vill vara med och bo tillsammans med oss i vårt kollektiv, samt driva och utveckla kursgårdsverksamheten. Kollektivet och kursgården har funnits sedan 70-talet då det startades av Miljörörelsen, och det fantastiskt vackra huset på över 3000 kvadrat, är hela 110 år gammalt. Verksamheten på Lindsberg vilar på tre ben – miljömässig hållbarhet, kulturella/konstnärliga uttrycksformer och andlighet/mänskligt välmående. Kursgården drivs av en stiftelse vars ledord är Solidaritet, Resursbevarande och Självtillit.

Att bo på Lindsberg är väldigt speciellt. Det innebär att leva mitt i händelsernas centrum, där en både bor och verkar på samma plats. Alla som bor i kollektivet arbetar ideellt med att bygga upp kursgården, att bo här kräver engagemang och ansvarstagande. Vi lägger mycket tid på att arbeta tillsammans, sitta i möten, diskutera, och att hela tiden utvecklas tillsammans som grupp. Då vi jobbar så nära inpå varandra och också är beroende av varandra, krävs ett intresse av att förstå andra människor, och vara öppen för olikheter och även ett intresse för kommunikation.


Lindsberg brukar lämna ett bestående intryck hos dem som besöker det. Vi som bor här idag
består av ett gäng på ca. 19 vuxna och 2 barn, samt en katt. Vi kommer från många olika bakgrunder och försörjer oss på lite olika sätt.
Vi söker nu fler öppna och nyfikna människor att dela denna resa med!

Hör av dig till oss på: lindsberg10@gmail.com
Kom gärna och hälsa på!
All världens gott


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser