Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Ört mot Borrelia?  (läst 5516 gånger)

Ett svart får

 • Inlägg: 9459
  • Bohuslän
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #20 skrivet: 27 apr-19 kl 12:39 »
Nåja, om märkena är de karakteristiska röda ringarna så tror jag de flesta svenska läkarna kan identifiera det. Det är nog de mera diffusa, okända symptomen de går bet på. De två gånger jag varit hos svenska läkare med borreliaringar har det inte varit någon tvekan, inget blodprov eller någonting, jag fick min kåvepenin på en gång utan diskussion

 • Gäst
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #21 skrivet: 04 aug-19 kl 09:44 »
Jag kollade på Youtube. En kvinna blev frisk från Borrelia. (jag tror det kallas lymfe diseas på Engelska) när hon blev anfallen av getingar och de stack henne. Så nu testar de getingstick för även andra åkommor. I USA alltså.

Sen såg jag en film när en kvinna gjorde medicin av kardvädd, Den växten har jag alltid kallat för vävarkarda. Jag har ett exemplar på tomten just nu. Jag har haft flera förr. Jag borde odla den.

Det såg ut som hon klippte ner rötterna i en burk med sprit. Sen skaka var dag i ett antal veckor.

Sen mixade hon  även rötter Glyserin eller vad det var. Värmde upp det och silade det.
( Making teasel double tincture)

Man skulle ta 2-3 droppar var dag sa de i en film.

Jag träffade kompisen som hade Borrelia. Fortfarande så skakar han. Han borde prata med en Homeopat tyckte jag. Jag får väl kolla åt han i datorn om det finns sådana. Alternativt kolla om man kan skicka efter tinktur av Kardvädd.  Undrar om den medicinen skulle vara 8 veckor i burken? Nästan 2 månader då innan den var klar.

Intressant det där. Nu blev jag intresserad av att odla den växten. Man har haft den som prydnad förr   som torkad inne. Roten skulle skördas på våren eller hösten. En enda rot kanske man inte kommer så långt med. Tror inte jag sett kardvädd i naturen på mycket länge. Inte precis kollat efter den heller.

Jag får kolla mer på filmerna senare som sagt. Dr. Pankaj  Namram hade en film med. Men jag hinner inte kolla den nu.

Skröpeltorparn

 • Inlägg: 92
  • Uppland
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #22 skrivet: 05 aug-19 kl 07:00 »
Vad fantastiskt, någon säger något i en film på youtube eller annan site på nätet. Klart han vet mycket bättre än alla läkare. Vad är utbildning och erfarenhet mot tro, försäljarsnack uppbackat med omätbara energier, prat om naturlighet och löften om omedelbar friskhet.

Jag vet sjukvården är inte perfekt, alla är inte specialister på allt eller lika skickliga. Man kan fastna hos fel läkare få fel diagnos osv.  Men en stor del av dagens sjukvårdskris är att sådant man för några årtionden dog av ganska kvickt, botas idag i en längre behandling, och fortsätter kräva resurser.

Men för att lansera ett nytt läkemedel måste man visa att det har bättre effekt eller lika bra effekt men mindre biverkningar än något existerande läkemedel, liksom en mycket omfattande säkerhetstest.

Skall man introducera ett nytt naturläkemedel, skall du troliggöra att det inte är farligt.
Lägga upp en video på nätet, inga krav alls.

Tångräkan

 • Inlägg: 1336
  • Åland
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #23 skrivet: 05 aug-19 kl 12:51 »
Jag har haft borrelia minst fem gånger. Senast var förra året då jag hade borrelia tre gånger inom 10 månader. Problemet är att man inte alltid får den karaktäristiska ringen runt bettet och då är det svårt att diagnosticera. Det går att ta blodprov men vad jag förstått visar de bara att man någon gång haft borrelia eftersom antikroppar finns kvar i blodet länge.

Första gången jag hade borrelia gick jag och fick dropp dagligen i flera veckor. Sedan en lång antibiotikakur på det. De senate gångerna har jag bara fått antibiotika. Läkarna säger att det måste gå mint 14 dagar efter bettet innan de kan ge behandling så det kan vara svårt att förstå att man har borrelia, i synnerhet om man missat att mna hade en fästing (och kliat bort den efter att den bitit) eller om det inte blir någon ring. Borrelian börjar ofta som värk i huvud eller leder ifall man inte upptäckt den tidigare. Då kan det ha gått flera månader sedan man blev biten. Jag har aldrig haft skakningar, det låter inte som borrelia i sig men kan säkert vara en bieffekt.

Personligen skulle jag inte leka med naturmediciner och örter om jag misstänker borrelia, det är en allvarlig sjukdom som påverkar kroppen hårt och på lång sikt. Vissa blir aldrig helt friska från den.

Var dig själv, alla andra är redan upptagna.

blomharet

 • Inlägg: 173
  • Östergötland
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #24 skrivet: 06 aug-19 kl 17:36 »
Har haft konstaterad Borelia i sommar...läkarbesök med visuell undersökning och blodprov, ryggmärgsprov omgående och penicillinkur 10 dagar....inget snack och toppenbemötande. Borelia läker ofta ut av sig själv fick jag också lära mig, många kan ha haft det utan att ens veta om det.

Tångräkan

 • Inlägg: 1336
  • Åland
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #25 skrivet: 06 aug-19 kl 18:36 »
Vårdguiden ger bra information om man vill veta mera: https://www.1177.se/sjukdomar--besvar/infektioner/infektioner-pa-huden/borrelia/

Var dig själv, alla andra är redan upptagna.

 • Gäst
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #26 skrivet: 09 aug-19 kl 23:54 »
Indianerna brukar kunna bota sig själva. Jag tror på örter som de använder. Osha root. Malört. Kardvädd. Även Stevia, Den senare kanske inte botar men är välgörande. Detta är ju då växter från USA jag kollat.  Om exakt samma finns i Sverige har jag inte koll på. Kan vara olika arter. Kardvädd ser dock ju ut som den amerikanska.

Borrelia är väl som små maskar i kroppen? Jag såg någon mikroskopisk bild på det.

Kollar man t. ex Malört i kryddträdgårdar står det att växten användes mot "mask i magen"

Förr fanns det ju inte apotek ock Läkarmottagningar. (lite svårt att hitta ute på prärien osv) Man fick ju gå till de som kunde. Medicinmän och kloka gummor ock gubbar.

"riktiga läkare" är väl okey bara man träffar någon som verkligen kan hjälpa en. Det finns ju folk som blir nonchalerade för sina krämpor. Får fel diagnos osv.

Homeopat tror jag på. Skulle jag få Borrelia skulle jag gå till både läkare och homeopat. För att se vad de har att säga om botemedel.
« Senast ändrad: 10 aug-19 kl 13:33 av Fixasjälvkille »

Tossefarmors

 • Inlägg: 213
  • Dalsland
  • tossefarmors gotlandskaniner
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #27 skrivet: 10 aug-19 kl 08:13 »
Man säger att man får en reaktion en månad efter att man fått bettet. Har själv haft borrelia, och jag skulle aldrig våga testa med örter för att bota detta.

Fridhemmet

 • Inlägg: 42
 • Fridhemmet och Krågedal det är jag!
  • Östergötland
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #28 skrivet: 10 aug-19 kl 11:19 »
Brukar lätt få borrelia, men det brukar inte läkarna tro (tro gör man i kyrkan , säger jag o:) ) Har nu fått en första behandling av en homopat o div behandlingar samtidigt o naturmedel, som ÄR bättre för kroppen än div "läkemedel " som ger mer biverkningar ….
är en positiv med stort djurintresse. Har hund, katter Gotlandskaniner, Kindahöns, Göingegetter och en Tinkerhäst... Jobbar som hund/kattfrisör. Hemservice, köksbiträde  ;)

Tångräkan

 • Inlägg: 1336
  • Åland
SV: Ört mot Borrelia?
« Svar #29 skrivet: 14 aug-19 kl 16:38 »
Citat från:  link=topic=191810.msg1814845#msg1814845 date=1565387687
Borrelia är väl som små maskar i kroppen? Jag såg någon mikroskopisk bild på det.

Absolut inte! Borrelia är inte att leka med. Man kan bli väldigt sjuk och långt ifrån alla blir återställda. Man kan lida av sviterna resten av livet.
Var dig själv, alla andra är redan upptagna.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har tappat räkning på alla år vi läst denna. En av FÅ vettiga skrifter/guider till ett roligare o uthålligare liv. Aldrig tråkig. En idealisk present till alla som "vill själv" Tack Petter. (Behåll tian :-) )
/Allan o Kajsa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser