Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vad hände med min höna?  (läst 3160 gånger)

lohmannn

  • Inlägg: 6
    • Småland
Vad hände med min höna?
« skrivet: 26 jun-18 kl 17:10 »
Släppte ut mina höns och allt var som vanligt, glada pigga och hade lagt sina ägg för dagen.

Jag kommer ut 4-5 timmar senare för att mysa lite med hönsen och ser att min kära lohmanhöna ligger på rygg, tänkte först hök även fast det va 10 år sen höken lyckades ta någon. Men när jag kom nära så är hon medvetande, inga synliga skador alls. Jag tog in henne i hönshuset och fick i henne lite vatten och la henne avskilt ett tag, hon ville bara ligga och blunda (fast hon tog ett majskorn ur jackfickan), kunde inte gå alls. Ungefär som väldigt akut marek fast inga konstiga vinklar på hals och huvud etc.

Gick in ca 15 min och när jag kommer ut så har hon somnat in :(  Hon var drygt ett år gammal och jag tog henne från en fabrik när hon va 16 veckor så antar att hon fått marekvaccination där.

Alla mina andra höns av olika raser mår hur bra som helst. Hon gjorde också det 4-5 timmar innan detta. Hörde inget konstigt hos hönsen innan jag gick ut utan dom har sprungit omkring som vanligt och käkat gräs och jagat katten. Någon som har varit med om något liknande?

Gamina

  • Inlägg: 912
SV: Vad hände med min höna?
« Svar #1 skrivet: 26 jun-18 kl 22:01 »
Det går inte att svara på då det kan vara så mycket. Om du undrar så tycker jag du ska öppna henne och se om det syns något uppenbart.
Jag hade en höna som helt plötsligt betedde sig lite konstigt och var hängig. Hon avled inom någon timme. När jag öppnade henne insåg jag att hon led av svåra smärtor och blodförlust. Hon hade fått en blödning i äggstocken. :'( I efterhand kände jag mig som en idiot som inte fattade hur illa det var men det är lätt att vara efterklok och det gick så snabbt från helt frisk, till konstigt hängig, till död.
Genbank för Gotlandshöns

lohmannn

  • Inlägg: 6
    • Småland
SV: Vad hände med min höna?
« Svar #2 skrivet: 28 jun-18 kl 13:44 »
Ja då var det kanske något sånt , gick väldigt fort från helt frisk till att hon somnade in :/ Jag hoppas inte hon hade ont iallafall, så svårt att veta när man ska ta bort ibland, ville iaf ge henne en timme att piggna till och så men det va kanske fel.Man vill inte vara för snabb med att ta bort sina småttingar heller men det gick iaf fort så hon inte behövde lida för länge.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser