Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lös äggvita?  (läst 10406 gånger)

afrika

  • Inlägg: 31
    • Övriga världen
Lös äggvita?
« skrivet: 12 maj-18 kl 08:09 »
Jag undrar varför våra hönsägg får en lös och geggig vita, trots att de är kokta längre och gulan hård och vackert gul?
Blir inte särskilt gott och barnen vill inte äta...
Är det fodret? Stress? Hönsens ålder? Eller ngt annat?

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 14983
    • Östergötland
SV: Lös äggvita?
« Svar #1 skrivet: 12 maj-18 kl 13:57 »
Eller en sjukdom orsakad av hyenaskit ;)


Det kan vara mycket som påverkar och jag är ingen expert på ägg, men när en höna är sjuk kan det ge utslag på ägget. Lägger alla hönor ägg som ser ut så? Har det hänt nyligen eller har det varit så länge? Vad säger grannarna som har höns?

sofsky

  • Inlägg: 6
    • Närke
SV: Lös äggvita?
« Svar #2 skrivet: 16 jun-18 kl 22:33 »
Äggen är förmodligen för färska. Låt dem ligga några dagar innan ni kokar dem.

Postat med Alternativ.nu´s app


afrika

  • Inlägg: 31
    • Övriga världen
SV: Lös äggvita?
« Svar #3 skrivet: 18 sep-18 kl 20:04 »
Eller en sjukdom orsakad av hyenaskit ;)


Det kan vara mycket som påverkar och jag är ingen expert på ägg, men när en höna är sjuk kan det ge utslag på ägget. Lägger alla hönor ägg som ser ut så? Har det hänt nyligen eller har det varit så länge? Vad säger grannarna som har höns?

Haha! Vi gav dem aldrig hyenbajs! Krossat/kokat äggskal har funkat jättebra!

Blivit bättre nu! Även om det fortfarande sker ibland.

afrika

  • Inlägg: 31
    • Övriga världen
SV: Lös äggvita?
« Svar #4 skrivet: 18 sep-18 kl 20:05 »
Äggen är förmodligen för färska. Låt dem ligga några dagar innan ni kokar dem.

Postat med Alternativ.nu´s app


Tror du!? Ska testa! Tack!

simon.arvestrand

  • Inlägg: 881
    • Västerbotten
    • arvestrands
SV: Lös äggvita?
« Svar #5 skrivet: 18 sep-18 kl 21:18 »
kokade det verkligen ? gulan hårdnar vid lägre temp än vitan.
om inte jag minns fel så får man den perfekta krämiga gulan vid 68grader eller något liknande men vitan kräver 2 min kokning efter att gulan fått sin perfekta krämighet

 

Znibban

  • Inlägg: 1407
    • Skåne
SV: Lös äggvita?
« Svar #6 skrivet: 19 sep-18 kl 08:10 »
Äggen är förmodligen för färska. Låt dem ligga några dagar innan ni kokar dem.

Postat med Alternativ.nu´s app


Våra ägg har aldrig varit så, även om en tar dagslagda ägg. Problemet med för färska ägg är att de inte går att skala, det blir bara små,små, små skalbitar och tar en evighet att skala. Äggvitan stelnar som den ska, så det är nog någon annan anledning.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

602 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser