Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Problem med skorsten  (läst 1288 gånger)

torbjorn

  • Inlägg: 10272
    • Medelpad
SV: Problem med skorsten
« Svar #20 skrivet: 10 feb-18 kl 18:17 »
Täta fogen med silikon vid skorstensplåten.

Varför silikon? Rent allmänt så är det dummaste man kan göra i eller i närheten av en byggnad att använda fogmassor som är baserade på silikon, i synnerhet med tanke på den undermåliga kvaliteten på så gott som alla silikonmassor som förekommer i byggbranschen (det finns bättre sorter men dem ser man inte på byggvaruhus, däremot förekommer de t ex inom elektronikindustrin).
Dels sprider de silikonolja omkring sig, vilket orsakar s k silikonsmitta (kan medföra t ex att färg och lim inte fäster på ytor flera meter därifrån, oförklarliga glapp, sönderbrända kontaktytor mm i elprylar), och dels utvecklar de som regel ättikssyra under härdningen, vilket kan ge frätskador på underlag och omgivning.

Det finns utmärkta fogmassor som inte har silikonets nackdelar, sådana som är baserade på t ex polyuretan, latex, akryl eller butylgummi.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser