Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Funderar på solen, som inte gör nån nytta i norr enligt självutnämda experter.  (läst 4217 gånger)

Skogsola

  • Gäst
 Kall luft är tyngre än varm och rinner i svackor och dalgångar ungefär som vatten.

x-lab

  • Gäst
Om någon påstår att solen i norr inte gör någon nytta alls för att ta ut energi ur vintertid, så borde vederbörande knappast ens ha mage att utnämna sig själv till expert.

Man ska väl snarare se det som så att om man köper en anläggning för att ta vara på solenergi i en eller annan form och betalar den med dyra, kanske lånade pengar, så blir det svårare att få igen investeringskostnaden inom rimlig tid ju längre norrut man placerar sin anläggning. Men det finns ingen tvär gräns och allting är relativt.  Ju billigare man kan bygga anläggningen och ju dyrare andra möjliga energikällor är, desto längre norrut hamnar lönsamhetsgränsen.

100% enig! Det finns en modell som är testad, och det är ett "borrhol" som man fyller med grovsalt (vet inte om det var natrium eller bergsalt) och testen var att se om man kunde lagra värme i det borrhålet under en längre tid, för att sen ta ut värmen under vintern. Har inte hört nkt efter att jag först fick höra talas om det , men det verkade ha funkat till en vis del


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

500 gäster, 2 användare (1 dolda)
Ibbe

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser