Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  korv till höns?  (läst 3784 gånger)

sonja på slätten

 • Inlägg: 2927
  • Halland
SV: korv till höns?
« Svar #20 skrivet: 01 nov-17 kl 15:11 »
 Mycket tråkigheter har hänt på senare år,  i fråga om smittsamma sjukdomar,  både vad gäller höns och andra djur.
Uppfödare av DVÄRG-KOCHIN och DVÄRG-WYANDOTTE  sedan mer än 20 år.  Ägare till en underbar långhårscollie.

Thomas_

 • Inlägg: 1883
 • Biodling sedan -94, Möbel/Finsnickare sedan -97.
  • Skåne
SV: korv till höns?
« Svar #21 skrivet: 01 nov-17 kl 18:23 »
Intresssnt hur man ser på detta
Mina höns går ute hela dagarna
De har blandad trädgård. Odlat. Gräsmattor och lite skog på va 3000 kvm å strosa runt på. De får spagetti och älskar tomater och jag ger dem faktiskt lite gott och blandat varje em inne i deras stall. Och nästa dag på em är det slut. De är rätt bortskämda med vad d vill ha och bönor går bort.
Men d sätter i sig sniglar maskar skalbaggar flugor gråsuggor osv dagligen. De gräver friskt runt i min kompost dagligen obs. Ligger inget matrestavfall där i. Det är i en sluten behållare.
Så egentligen behöver d ingen korv men d verkligen älskar falukorv. Det äts upp först av allt tom före tomaterna. Men skall hädanefter inte ge dem det. Var ju på grund av att det stod i min bok om höns jag började ge dem. Höns i trädgård tror jag den heter

Gott och blandat innehåller ju animaliska råvaror...
Egenföretagare som lever på bi, pollineringstjänster, Drottningodling, uthyrning av bisamhälllen till företag och privatpersoner, honung, samt snickeriarbeten. Avelsarbetare i Lunds Biavelsklubb. Korsvirkeshus med 8 rum och kök, jordvärmepump med 1 000 meter kollektorslang + Contura 520 Täljsten

Rike

 • Inlägg: 58
 • Ullish
  • Västergötland
SV: korv till höns?
« Svar #22 skrivet: 01 nov-17 kl 21:16 »
Gott och blandat innehåller ju animaliska råvaror...

😁🤣
Ullish


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser