Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Östergötland Happy pancake suger  (läst 9637 gånger)

mattias_33

 • Inlägg: 710
  • Hälsingland
Östergötland SV: Happy pancake suger
« Svar #40 skrivet: 01 jun-19 kl 06:58 »
Jag har väl mer accepterat min plats i tillvaron. Statistiskt sett så kan inte alla män vara önskvärda. För 100-200 år sedan så hade jag nog haft andra förutsättningar. Men i dagens moderna tillvaro så passar man inte in. Att jag sen genom åren valt att mer och mer isolera mig är en annan sak. Det är ett sätt att skydda mig från smärta. Att se sånt som jag inte fått möjlighet eller erbjudandet att uppleva.
Sen är jag ju människa också. Man känner avund och sorg på samma gång. Och då är det bättre att hålla sig undan.

Att leva livet var det längesen jag kände. Även om jag skulle uppleva det nu så vet jag inte om jag skulle veta var det var. Livet ser jag mer som att uthärda. Det som inte dödar härdar talesättet.
Men så är jag en gammaldags romantiker som tittat för mycket på lilla huset på prärien och anser att ett hus kan endast vara ett hem med hjälp av en kvinnas hand.

Att sen röra sig i rätt kontakt yta. Det mest sociala jag gör är att gå på ica och handla. Att fråga en av jänterna där vart dom flyttat vissa varor är i stora drag det mest kvinnliga omgivning jag kommer till. Och det var ju trevligt 10 år sedan. Då kunde hjärtat hoppa 20 slag extra om dom bara sa hej till en när man gick där med korgen. Att dom sen har betalt för att säga hej är ju en annan sak. Ger det känslor så gör det. Nu är dom flesta av dom där jänterna iaf 15-20 år yngre. Och då får man inte samma hopp längre.

Är ju dock klipsk nog att förstå varför det på happypancake mest står "mottagaren ej läst". Dom har ju 3000 andra brev kanske samma dag. Så man blir bara en i mängden. Mycket värre är det när dom läser och besöker ens sida utan att säga nåt, inte ens en artighets replik är man värd. Det är som knivar i hjärtat och får en förstå varför världen är som den är.
Önskar mig en kramsjuk säng och matpartner i livet! Av kvinnligt kön.

Sjaunja

 • Inlägg: 4879
  • -
SV: Happy pancake suger
« Svar #41 skrivet: 01 jun-19 kl 11:07 »
Är man en sån som uppskattar sånt som finns här på Alternativ så tror jag datingsiter är rena självplågeriet. Bättre då att anmäla sig till nån kurs med sådant som intresserar en. Ja men typ ler och halmhusbygge eller så. I arbetsgemenskap blir det lätt och naturligt att prata och de som är med kan kännas lik en själv. Utsätta sig för risken/möjligheten att livet ändras till det bättre Yess

Själv är bäste dräng

 • Inlägg: 11290
  • Östergötland
SV: Happy pancake suger
« Svar #42 skrivet: 01 jun-19 kl 11:34 »
Jo, då förstår jag mer av trådrubriken (trodde först det handlade om mat...)

Jo Mattias, visst ingår det i butikspersonalens jobb att vara trevlig mot kunderna, men glada flickor kan lyfta hela dagen, så fastän du är för gammal för dem så skall du glädjas ändå. Jag jobbar rätt vad det är ihop med tjejer som är i ålder med min äldsta grabb, och det hör till de positiva stunderna i arbetet. Jag är rätt trög när det kommer till att förstå inviter, och jag träffar egentligen inte mycket folk i mitt yrke, men nog har det varit ett par tillfällen under de senaste tio åren som det varit så uppenbart att t o m jag sett vinken.

Så försök skapa kontaktytorna, men gör det i första hand för att få den vanliga sociala kontakten, men gör det där det faktiskt finns kvinnor. Gläds åt leendena, för även om det inte blir något mer så är det rätt trevligt. Och le tillbaks, för det är inte förbjudet än.

Vasa

 • Inlägg: 104
  • -
SV: Happy pancake suger
« Svar #43 skrivet: 01 jun-19 kl 12:04 »
 Bäste Mattias, Jag kunde se det du beskriver mellan rader på dina vanliga inlägg därför kunde jag inte låta bli att skriva det som jag skrev i mitt senaste inlägg på din tråd men det hade försvunnit och inte konstig med det heller, det kanske var mest opassande inlägget på höns avdelningen någonsin. Tillåt mig att upplysa några saker till dig om dig!

1. Du är en fullt frisk kille i sina bästa år.
2. Du har ekonomin totalt under kontroll med ständiga inkomst källor och färdigheter som behövs för det och bor på ditt eget smultronställe som du också har förberett för självhushållning.
3.Du är omtänksam, lägger märke till små detaljer och uppskattar dem små saker i livet med andra ord för den kloka tjejen är det en enkel match att underhålla dig. (tro mig alla de puddingar egentligen är skit less på att hålla på med att ständigt underhålla sina macho boys även om de inte vill erkänna det, så biter de ihop bara och börjar gilla läget så om nån ska vara avundsjuk är det inte du, det blir dem där puddingar på din framtida tjej tills dess få de skylla på sig själva)
4. Du har inga baggage medan nästan alla i din ålder har det. Där är du en överlägsen vinnare. (kom ihåg jag resonerar den här som en tjej ska göra)
5. Du ser bra ut dvs du är ej överviktig och har en helkropp och alla kroppsdelar på sin plats som det ska vara.

Du har allt som behövs för att ta väl hand om en tjej, lägg till sedan att du är kärleksfull, filosofisk tänkande, kreativ och okomplicerad person med mycket humor. Om det finns nåt mer som du saknar har du möjligheten och kapacitet för att skaffa det. Hade jag haft en ogift syrra hade jag inte tvekat att uppmuntra henne för att fråga chans på dig, för att det hade varit en lättnad för mig som en bror när jag vet att du skulle ta väl hand om henne men för det hade behövt en rak annons från dig, visst? Jag är ganska säkert på att det finns många tjejer här som också önskar det.   

Mattias som den kaxige Zlatan sa du är en Ferrari kör inte det som en Fiat! 
         

Tångräkan

 • Inlägg: 1259
  • Åland
SV: Happy pancake suger
« Svar #44 skrivet: 02 jun-19 kl 13:16 »
Så försök skapa kontaktytorna, men gör det i första hand för att få den vanliga sociala kontakten, men gör det där det faktiskt finns kvinnor. Gläds åt leendena, för även om det inte blir något mer så är det rätt trevligt. Och le tillbaks, för det är inte förbjudet än.

Som kvinna och själv singel kan jag inte annat än hålla med. Jag har eget bagage och är van vid långa, seriösa förhållanden (ja, även sådana kan ta slut men det betyder inte att någon är misslyckad, på samma sätt som det inte heller betyder att den som aldrig varit i en relation är misslyckad!). Men jag kan absolut inte ens tänka mig att vara med någon "för att vara med någon". Det måste finnas gemensamma intressen och värderingar och dem kan du inte hitta om du inte vågar närma dig andra människor.

Och du behöver våga visa vem du är. Ett leende kan förgylla någons dag och du vet inte vilka som är i samma situation som du om du inte pratar med folk. Man måste kunna ge någonting som andra vill ha. Alla vill väl ha glädje och kärlek? I varje fall bra många fler än de som vill ha bitterhet och självömkan. Gör sådant du själv tycker är roligt och som du mår bra av utan baktankar. Då kommer du att sprida positiva vibbar till dem som träffar dig. En vacker dag vill någon hänga med och ha kul tillsammans med dig! Lycka till!
Var dig själv, alla andra är redan upptagna.

Själv är bäste dräng

 • Inlägg: 11290
  • Östergötland
SV: Happy pancake suger
« Svar #45 skrivet: 05 jun-19 kl 07:43 »
Kom att tänka på en sak, Mattias, det känns som att du kanske har så lite kontakt med flickor att du behöver komma igång lite smått och arbetsträna dig. Det finns ju faktiskt flickor på det här forumet, och att så här med skrivna ord (kanske i fikarummet eller t o m som PM) konversera med dem är ju en mjukstart.

Biblioteket är också ett steg på väg, i går var det en gullig bibliotekarie som säkert hade lämnat ett trevligt minne hos dig med ;) Och vem vet, hon kanske var singel...

luftballong

 • Inlägg: 50
  • Östergötland
SV: Happy pancake suger
« Svar #46 skrivet: 06 jun-19 kl 19:36 »
Mattias_33:

Jag känner så igen mig i dina tankar, och jag har själv fått lära mig att det enda som kommer att hjälpa en ur en sån situation som du befinner dig i nu är att man själv börjar inse och förstå att man har ett värde och en attraktionskraft. Att man är intressant och har mycket att ge en annan människa. Det är du själv som behöver manifestera detta genom tankar och handlingar. Att lägga den makten i någon annans händer gör dig oerhört sårbar och är rent destruktiv för din självkänsla. Ditt upplevda värde, ditt humör och dina känslor kommer att skifta beroende på hur du uppfattar att omgivningen accepterar dig eller inte. Det är oftast inget som ändrar sig över en natt, utan det krävs en vilja och en uthållighet att förändra sitt tankesätt och sitt beteende. Jag hoppas att du kan komma ur den negativa spiral du befinner dig i nu.

/Luftballong


mattias_33

 • Inlägg: 710
  • Hälsingland
SV: Happy pancake suger
« Svar #47 skrivet: 30 sep-19 kl 09:21 »
Happypancake går nog i graven nu. Iaf för mig.
Under natten gjordes en uppdatering som tog bort ca 2/3 av medlemmarna. Sök funktionen försvann. Speciellt se nya medlemmar vilket var den enda jag använde. Även logga ut knapp saknas.
Känns som en stor del av mitt liv försvann.
Varje morgon i åratal har jag suttit med kaffekoppen och gått igen sidorna med nya medlemmar. Vad ska man göra nu liksom  ???
Önskar mig en kramsjuk säng och matpartner i livet! Av kvinnligt kön.

kentaur47

 • Inlägg: 92
  • Dalsland
SV: Happy pancake suger
« Svar #48 skrivet: 01 okt-19 kl 06:51 »
Var glad att du slipper det!! Du verkar ju vara en riktig kanonkille. Men det är det ju ingen som ser om du bara sitter där bakom telefonskärmen. Du påminner mig om en av sönerna, han resonerar ungefär som du. Han vill så gärna träffa någon, han är ung, ser bra ut, inga skulder osv. Men han sitter inne i sitt hem o grunnar på hur han ska få till det??? Det går inte. Han avskyr krogen vilket jag tänker att du också gör. Mitt råd till honom är att gör allt det där andra som du också vill. Utöva din hobby, lämna hemmet, i motionsspåret eller på brukshundsklubben kan man t.ex träffa kärleken. Gör mer av allt du inte gör i dag, och mindre eller inget alls av det du gjort hittills för att träffa någon. Så ut med dig pojk. Du Kommer träffa en kvinna men inte utan att du rör dig bland just kvinnor. Kram
Finns på gård med förhoppningen att bli allt mindre beroende, och allt mer självförsörjande. Har en go gubbe och
4  biologiska barn( varav två utflugna), samt flera andra ungar som står mitt hjärta nära. Djur och odling för eget bruk.

Ylven

 • Inlägg: 958
 • Ena foten i jorden och andra i datarymden!
  • Småland
  • Min blogg
SV: Happy pancake suger
« Svar #49 skrivet: 02 okt-19 kl 15:44 »
Min nuvarande såg jag här på forumet först innan vi träffades i verkligheten. Jag gillade hur han skrev, den person som skymtade mellan orden. Det är därför ett hett tips från min sida, att hänga på forum eller facebookgrupper och vara öppen för att man kanske hittar en som man klickar med där.
Om får, biodling, småbruk, husrenovering och tankar om världen omkring:

http://ylven.blogspot.com/

Tångräkan

 • Inlägg: 1259
  • Åland
SV: Happy pancake suger
« Svar #50 skrivet: 13 okt-19 kl 18:58 »
Min nuvarande såg jag här på forumet först innan vi träffades i verkligheten. Jag gillade hur han skrev, den person som skymtade mellan orden. Det är därför ett hett tips från min sida, att hänga på forum eller facebookgrupper och vara öppen för att man kanske hittar en som man klickar med där.

Det är roligt att läsa om folk som lyckas hitta någon men det är nog inte lätt, inte ens i detta forum. Jag försökte för snart ett år sedan och fick flera trevliga svar men ingen som matchade det jag letade. Och det är svårt att veta vem som döljer sig bakom pseudonymerna, jag kan inte ens gissa vad folk har för kön. Det går ju inte heller att veta vem som är "lös och ledig". Dessutom verka de flesta här ha egen gård och mark som de odlar så även om man skulle vara öppen för bekantskap kanske man inte är flyttbar. Det är ett dilemma. Personligen skulle jag nog aldrig våga mig på att gå in på en dejtingsajt även om det skulle vara trevligt att träffa någon att dela livets glädjeämnen med. Jag njuter av att hålla på i trädgården och vistas ute i naturen och även om det gör mig lycklig i sig är det just alla fina naturupplevelser och glädjen i att odla och plocka vad naturen ger som det skulle vara fint att hitta någon att dela med. Finns det flera här som hittat någon? Kan ni berätta?
Var dig själv, alla andra är redan upptagna.

Carolus

 • Inlägg: 439
  • Skåne
SV: Happy pancake suger
« Svar #51 skrivet: 15 okt-19 kl 01:49 »
lämna hemmet, i motionsspåret eller på brukshundsklubben kan man t.ex träffa kärleken. Gör mer av allt du inte gör i dag, och mindre eller inget alls av det du gjort hittills för att träffa någon. Så ut med dig pojk

En fd arbetskamrat träffade sin blivande fru genom att hon fick punka utanför hans hus när hon var på cykelsemester.
Men vill ändå inte förespråka fotanglar på landsvägen i partnersökandet.

Undrar om du prövat följande IRL kontaktytor som alternativ till dejtingsajter:

*vandrarförening/vandrarlag

*Utsidan. Där kan man söka friluftskompis

*loktalavdelningen Sv Naturskyddsföreningen

*kvällskurs typ Engelsk konversation för nybörjare

*frivilligarbete RödaKorset, Erikshjälpen Emmaus Missing people JAK o liknande

*centralorten kan ha Vänskaparna/Citypolarna

*Hemvärnet? brukar inte de samarbeta med Lottakåren?

* sk Reenactment föreningar t e x för medeltiden. Då kan du åka till Medeltidsfestivalen i Visby o liknande. Förr var det alltid fler kvinnor än män på dessa.

*brevweb.com  där är återkommande t e x tyskar som på fritiden pluggar svenska och vill ha en brevvän här. Har genom åren träffat på en del tyska alternativa kvinnor o män som var för sig sökt sig mot Sverige då de inte haft möjlighet skaffa gård hemma.

*en sommar veckokurs på Folkhögskola. Absolut romanschans.

Hästgårdar i närheten? gör dig ärende dit. Fler kvinnor än män rider.

Gratis är gott, men inte alltid bra (gratis dejtingsajter).
Var beredd investera. I tid. I bensinpengar. Om du är angelägen.

« Senast ändrad: 15 okt-19 kl 02:00 av Carolus »

Tångräkan

 • Inlägg: 1259
  • Åland
SV: Happy pancake suger
« Svar #52 skrivet: 15 okt-19 kl 15:58 »
Fast bor man på en liten ort utan alla ovannämnda kontaktytor och där alla vettiga människor är upptagna eller om man är blyg eller lite lätt introvert och inte klarar sociala sammanhang som dessa är möjligheterna betydligt färre. Det kan ju ocks hända att "man" har testat allt och det ändå inte har funkat. Jag kan i alla fall förstå dem som känner att det är svårt. 
Var dig själv, alla andra är redan upptagna.

luftballong

 • Inlägg: 50
  • Östergötland
SV: Happy pancake suger
« Svar #53 skrivet: 17 okt-19 kl 09:42 »
Om det verkar hopplöst att träffa någon tror jag att det handlar om att man antingen behöver ta ett steg tillbaka och släppa det här med letandet, eller helt enkelt ändra något i sin attityd (fast det är helt annat än enkelt förstås). Om man avfärdar alla möjligheter med att det inte går eller inte fungerar eller inte passar, då har man minskat sina utsikter radikalt. Så enkelt men ändå så svårt.

Jontemyra

 • Inlägg: 11
  • -
SV: Happy pancake suger
« Svar #54 skrivet: 16 jan-20 kl 18:40 »
Tjipp ja har trampat kors och tvärs med min cykel utan att nån har hängt me än det är mitt sätt tänker ja, lycka till alt. hur gick det?
skogstrance och freeganism

fredrik99

 • Inlägg: 3
  • Södermanland
SV: Happy pancake suger
« Svar #55 skrivet: 17 jan-20 kl 13:44 »
Hej
Är en singel som gärna tar en dejt med dig om det skulle vara av intresse?

Tänker att ett förhållande både består i att man känner kärlek/klickar med den man träffar och att man har lite grundvärderingar lika och även om datingsidor som Happy pancake, badoo, tinder m.fl. bara förhoppningsvis avslöjar lite av den senare kategorin så kan man ju ändå vara öppen för att möta alla som man har något gemensamt med för att se om det klickar.
Jag föredrar att börja med att bara hålla mig till saker som jag gillar och därmed hoppas att jag hittar någon mer indirekt som jag klickar med (vilket rent sannolikhetsmässigt borde vara extremt mycket större chans än att klicka med någon från en dejtingsida Trots att dejtingsidorna endast har fokus på personer som är singlar)

Jag fyller på tidigare talare om bra ställen att möta människor utifrån mina intressen/erfarenheter:

* Ting family/Rainbow gathering
* Politiska/filosofiska Föreningar som partiet Enhet och Martinus kosmologi
* Körer (t.ex. gospel)
* Träningsställen såväl fysiska som Friskis o Svettis som mentala Triratna (gratis Buddhistisk meditation på Sensus)
* Mataffärer eller kollektivtrafik (där åsynen av en gemensam nämnare alltid är en bra start)
* Kurser på folkhögskola/högskola/kvällskurs (och apropå kurser passar jag på att göra reklam för den kursen jag själv håller):

http://www.halsocompaniet.se/behandlingar/holistisk-livsstilsforandring/

Hannahyesman

 • Inlägg: 12
  • -
SV: Happy pancake suger
« Svar #56 skrivet: 18 feb-20 kl 13:57 »
Oj vad många svar i tråden! Haha! Inte enbart kopplade till mig - intressanta diskussioner. För att ens ha möjligheten att träffa någon behöver man ju som sagt omge sig med potentiella framtida kontakter, vilket inte alltid är helt lätt. Jag har insett att ju mer jag letar och söker desto mindre blir det rätt i slutändan. Jag ska helt enkelt bara låta det ske. Det händer när det är meningen typ - och när man är redo. Universum svarar då, liksom. Förövrigt bor jag inte kvar i min stuga utanför Linköping, inte ens i Linköping faktiskt, utan nu bor jag i Gbg och i lägenhet, drömmer diverse olika alternativa drömmar och såsmåningom kommer allt ske på rätt sätt för mig. Och er alla andra också för den delen, som önskar och vill ha kärlek i era liv. Kärlek eller vad som helst annat som får er att blomstra❤️

Hannahyesman

 • Inlägg: 12
  • -
SV: Happy pancake suger
« Svar #57 skrivet: 18 feb-20 kl 13:58 »
Hade jag bott kvar i Linkan hade jag gärna gått på dejt med dig, Fredrik! :)

Hej
Är en singel som gärna tar en dejt med dig om det skulle vara av intresse?

Tänker att ett förhållande både består i att man känner kärlek/klickar med den man träffar och att man har lite grundvärderingar lika och även om datingsidor som Happy pancake, badoo, tinder m.fl. bara förhoppningsvis avslöjar lite av den senare kategorin så kan man ju ändå vara öppen för att möta alla som man har något gemensamt med för att se om det klickar.
Jag föredrar att börja med att bara hålla mig till saker som jag gillar och därmed hoppas att jag hittar någon mer indirekt som jag klickar med (vilket rent sannolikhetsmässigt borde vara extremt mycket större chans än att klicka med någon från en dejtingsida Trots att dejtingsidorna endast har fokus på personer som är singlar)

Jag fyller på tidigare talare om bra ställen att möta människor utifrån mina intressen/erfarenheter:

* Ting family/Rainbow gathering
* Politiska/filosofiska Föreningar som partiet Enhet och Martinus kosmologi
* Körer (t.ex. gospel)
* Träningsställen såväl fysiska som Friskis o Svettis som mentala Triratna (gratis Buddhistisk meditation på Sensus)
* Mataffärer eller kollektivtrafik (där åsynen av en gemensam nämnare alltid är en bra start)
* Kurser på folkhögskola/högskola/kvällskurs (och apropå kurser passar jag på att göra reklam för den kursen jag själv håller):

http://www.halsocompaniet.se/behandlingar/holistisk-livsstilsforandring/


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen ÅterEpisk tidning! Har följt mig från intresserad till självhushållare med gård och allt.
/Mikael Book

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser