Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mörkt mustigt bröd?  (läst 7612 gånger)

borsdorfer

  • Inlägg: 62
    • Skåne
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #40 skrivet: 29 maj-20 kl 18:52 »
Söker recept på nåt grovt mörkt bröd med mkt smak.

Färgen har väl ingen betydelse för smaken.
En del bagerier tillsättes sockerkulör för att få en mörk färg.

Fikaoscar

  • Inlägg: 2
    • Västergötland
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #41 skrivet: 29 maj-20 kl 20:34 »
Hej har ögnat igenom tråden och fick själv lite idéer jag ska testa, jag får återkomma i morgon, men sen är det nog lite så att smaken kanske inte helt sitter i färgen så utan i råvarorna och jästid osv. Gillar att testa så jag tänkte ta porter, mörk sirap, rågmjöl, vetemjöl och salt så får det jäsa under natten så får vi se om det blir en tegelsten eller brödlimpa😄

 

Fikaoscar

  • Inlägg: 2
    • Västergötland
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #42 skrivet: 02 jun-20 kl 18:55 »
Har använt brödsirap som innehåller maltextrakt i rågbröd, lite jäst och jäsning över natten, blir väldigt gott


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

413 gäster, 7 användare (1 dolda)
Adels, redkite, Gröfre Slissing, borsdorfer, englika, AlltidPaG247

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser