Hej.
Jag o frugan har berett några skinn själva nu, och insett att det här är något vi tycker var jätteroligt! Vi har i dagsläget en besättning på ca 20tackor, mestadels dala-päls. En ras vi mer än gärna skulle vilja fortsätta med men: de är ju så jädrans småa, och tar lång tid att växa på sig. Vi måste även tänka på att få ihop det ekonomiskt.
Tror ni bästa alternativare, att folk skulle vilja vara beredda att betala några kronor extra för köttet, och samma pris för en lite mindre fäll? Likt linderödssvin har blivit synonymt med kvalitet kanske de mindre inhemska fårraserna kan få samma status?
Vi tar allt själv, och brukar ca 16ha och tänker oss en besättning på ca 40tackor senare. Så vi betalar bara för salt, mineraler och en skvätt diesel i hela kedjan Lamm till garvad fäll.
Drömmen vore ju att kunna leva på detta...
Vore intressant med era synpunkter. :-)
Mvh
Kenny