Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Dalarna Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna  (läst 6237 gånger)

JLK

 • Inlägg: 0
  • Dalarna
Dalarna SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #20 skrivet: 14 jul-16 kl 16:56 »
Det undrar jag också!

Är mycket intresserad av att starta/ansluta till en ekoby - gärna i Dalarna. :)

Skickat från min LG-E975 via Tapatalk


Ron NL-S

 • Inlägg: 37
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #21 skrivet: 14 jul-16 kl 19:08 »
Ingenting har hänt när det gäller "ekoby"och OP har inte svarat als.

LimJans

 • Inlägg: 7025
  • Dalarna
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #22 skrivet: 14 jul-16 kl 20:32 »
Med lite tur har trådskaparen länkat sina meddelanden på alternativ till sin vanliga e-post, så tipset är att skriva ett PM till hen. :)

donderboss

 • Inlägg: 184
  • -
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #23 skrivet: 30 jul-16 kl 16:11 »
 ju om der hånder nogon ting var det interessant!
och som ron sager er det inte et most med en by
Jeg var inte klar på ,at dom dage der bare kom och gik ,var sjalve livet

Teodor Ek

 • Inlägg: 5
  • Närke
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #24 skrivet: 03 maj-17 kl 14:36 »
Hej. Jag är ny här i forumet, och är även jag och min familj (fru och 2 barn) är intresserad av att flytta till/starta ekoby någonstans i dalarna/norra örebro län.

Om det finns fler som fortfarande är på den tanken är en välkommen att gå med i facebook-gruppen "Ekoby Bergslagen" (https://www.facebook.com/groups/1895526940682996/?fref=ts) alternativt maila mig på teo.ek.84@gmail.com eller ringa/smsa på 076-725 26 08.

Ha en bra dag!

//Teo
Undersöker möjligheten att starta upp eller ansluta till en ekoby någonstans i området Örebro län - Dalarna. Är du intresserad eller vet någon så PMa!

Tova09

 • Inlägg: 1
  • -
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #25 skrivet: 27 nov-17 kl 23:12 »
Jag e också nyfiken på vad som hände i st skevi? Själv så övergav jag Örebro o flyttade upp t Säter. Väntar på rätt läge att flytta ut mot st skedvi. Är det fler som finns i krokarna så vore det fint att veta.

Grow2Tall

 • Inlägg: 94
  • Värmland
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #26 skrivet: 10 dec-17 kl 19:57 »
Hej

Två st här på 28 och 23 år som är skapligt intresserade av att vara med i ett ekoby projekt!
jag, man som snart avslutar sitt sista år på Sätergläntans träutbildning med sikte på egen företagare i framtiden. Min fästmö som utbildar sig till keramiker söker efter en liten, trivsam by med goda grannar. Vi har båda hantverket i blodet och har så gröna fingrar att man kan nog odla på dem. Vi vill helst av allt få odla vår egen mat, hålla olika djur så som getter, höns, grisar, vaktlar och eventuellt även ett par brukshästar.
Jag går gärna med lie på slåttern, samlar örter i skogen och tillverkar tinkturer och salvor mot div åkommor. Fästmön har stickorna i högsta hugg och gör mössor, hasldukar och tröjor. En och annan täljd slev blir det emellanåt också!

Om denna korta beskrivning fångar ert intresse så släng iväg ett pm så kan vi höras mera.
Vi ser båda fram emot kontakten med nya vänner! :-[


Mvh
Johannes & Carolina

Långstrumpisch

 • Inlägg: 40
  • Övriga världen
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #27 skrivet: 15 apr-18 kl 21:56 »
Byn jag bor i skulle vore lämpligt; massor med sommarstugor som bara stor tom eller blir använd max. 3 veckor om året, gammal infrastruktur som bara förfaller, liksom ett fåtal växthus, åker- eller betesmark som växer igen, befolkning som blir/är gammal, altså fler hus som är/blir tomma.
Problemet är bara att de som bor kvar, vill/ska inte flyta eller samarbete.
Verkligen synd, för vi har allt vi skulle behöva; gårder, skog, sjöar, änger och åkrar och som sagt hus som är eller blir tom.

Vart ligger din by?!? Och finns det möjlighet att hyra hus? Eller kollektiv?


Postat med Alternativ.nu´s app

Långstrumpisch

 • Inlägg: 40
  • Övriga världen
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #28 skrivet: 15 apr-18 kl 21:57 »
Hejsan

Jag söker likasinnade människor som bor eller vill bosätta sig i närheten av Siljan-Runn området (Dalarna) och som skulle vara intresserade av att skapa någon form av ekoby. Det verkar vara svårt att få ekobyar som bygger på att samla halvt okända människor under ett paraply att fungera. Tror därför mer på att försöka hitta likasinnade människor som fungerar och trivs ihop. Umgås ett tag som vänner samtidigt som man bygger vidare på idén om en ekoby. Tror även mer på idén att hitta ett ställe där alla kan slå sig ner i närheten av varandra, eller köpa en större tomt tillsammans och därefter stycka loss tomter. Mer eget men samarbete. Men den exakta formen kan få växa fram i gruppen. Jag är dock inte intresserad av något kollektivt boende men däremot att man hjälps åt, ha gemensamma byggnader, odlingar, djur, aktiviteter osv. Inget som hindrar att andra bor kollektivt heller.

För mig handlar det om att hitta ett boende som är billigare, mindre, enklare, mindre prylar, bygger på hållbarhet, miljövänliga material, mindre att underhålla och som ligger närmare naturen. Ett boende med mer självförsörjning med både odling och djur. Vill själv ha hund, höns och kanske kaniner, men kanske inte större djur. Däremot så får gärna andra skaffa större djur och jag hjälper gärna till. Vill dock inte kasta mig in i något gigantiskt projekt med en gigantisk gård där allt ska vara helt självförsörjande och komplicerat. Boendet ska istället ge mig mer tid ute i friska luften, till äventyr i skog och natur, roliga projekt, tid i hängmattan, tid till umgänge med vänner, tid till kreativt skapande, mer frihet och glädje helt enkelt. Inte mer jobb. Då har jag hellre kvar mitt nuvarande jobb för att dra in pengar och med tiden drar ner på arbetstiden, och kanske tar ledigt längre perioder. Med tiden kanske byta yrke eller sluta jobba helt och till slut kunna leva min sista tid på jorden lycklig och fri tillsammans med vänner ☺.

Skulle kunna hitta det där stället och flytta dit själv men tror inte jag skulle bli lyckligare där ensam. Men med vänner nära så skulle det vara drömmen. Skulle ge större möjligheter på många sätt också, ekonomiskt, samarbete, gemenskap mm.

Jag är en man strax över 40 som hittat lugnet i mig själv, slutat stressa, insett att prylar inte gör mig lycklig, Är ganska driven men är ingen auktoriserad ledare, mer medlaren som tycker det är viktigare att man kommunicerar, samarbetar har kul och mår bra. Lever efter en livsfilosofi där mycket är Paleo. Försöker äta naturliga råvaror och undviker allt vad konstlade tillsatser är. Försöker hitta sätt att leva naturligt i ett samhälle som barkat ur. Barfotalöpning, naturmaterial om det fungerar i både kläder och när jag bygger, muskelkraft istället för maskiner om det fungerar, osv. Springer och cyklar mycket i skog o natur.

Går du/ni i liknande tankar om boende som mig så vore det kul om du/ni kunde höra av er! Par, singel, man, kvinna, med barn, utan barn, ålder, ekonomisk situation, exakt samma livsfilosofi eller intressen osv spelar ingen roll. Däremot så bör du vara ganska lugn och trygg i dig själv, öppen, samarbetsvillig, djurvän, miljövän, intresserad av hållbart samhälle och oreligiös.

Paleo hoooohooo? Hur går det?


Postat med Alternativ.nu´s app

musikochpermakultur

 • Inlägg: 1
  • Övriga världen
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #29 skrivet: 30 maj-18 kl 20:36 »
Hej!

Jag är intresserad av att veta mer om detta. Vi är ett par som har många års erfarenhet av att leva i ekoby i ett annat land och flyttar nu till sverige där jag ursprungligen kommer ifrån.

Allt gott!

John

100Mirakel

 • Inlägg: 2
  • -
SV: Likasinnade som är intresserade av ekoby i Dalarna
« Svar #30 skrivet: 27 feb-20 kl 10:30 »

Hej Tova 09! Jag bor i Örebrotrakten och tycker att det du skriver låter intressant. Hur kan jag nå dig?
Med hälsningar, Malin E

   "Hej hörni, hur har det gått? Har ni setts?

Jag är intresserad av det ni beskriver. Jag har en gård i örebro, i ett område med potential för att blida eko-by gemenskap. Vi är redan tre gårdar med självhushållar ambition, och fler goda grannar att samverka med. Det finns lediga gårdar i området och jag sitter själv på lite för mycket mark. Min tanke är att försöka skapa en större gemenskap här, men om det visar sig omöjligt så är jag mycket sugen på att bege mig upp till just Stora Skedvi som Ron LN-S skriver om."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser