Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Skummande mjöd  (läst 1616 gånger)

Idd

  • Inlägg: 72
    • Skåne
Skummande mjöd
« skrivet: 11 jul-15 kl 09:13 »
Nyligen slungade jag min första honung. Hurra!
Därmed har jag nu satt min första mjöd. Nu redan efter ett par dagar så ligger det ett lager skum på ytan.
Stämmer det? Är det som det ska vara eller ska jag börja om? Ska jag försöka avlägsna skummet?
Hoppas det finns någon därute som vet.

Radar

  • Inlägg: 1693
    • Jämtland
SV: Skummande mjöd
« Svar #1 skrivet: 11 jul-15 kl 11:12 »
Du skriver att du satt mjöd. Med det antar jag att du bringat det i jäsning?
I så fall är det helt som det ska. När det jäser bildas kolsyra som stiger till ytan och bildar skum. Låt allting stå orörd några veckor tills det slutat jäsa.
Tiden går, som allting annat.
Här går den fort så förbannat.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

700 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser