Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.  (läst 4700 gånger)

Valmovind

 • Inlägg: 0
  • Skåne
Hej!


De senaste åren har jag insett att världen är på väg åt ett håll (eller snarare hål :P) jag inte är. Jag vill inte leva mitt liv så mycket genom en dator som framtiden kräver. Att ge upp sin frihet för att få “trygghet” tror jag inte heller på. Istället vill jag leva självförsörjande nära naturen och få vara människa. Jag tror också på möjligheten att världsekonomin kommer att falla, att det kan bli varubrist samt krig.

Lite om mig: Även om jag har en filosofisk/flummig framtoning så är jag i grunden praktisk så avskräcks inte av mitt “fluff”.
Jag är 30 år, bor i Skåne (är öppen för att flytta) och har ingen erfarenhet av självförsörjande eller odlande. Men jag har en massa vilja. Har hittills fokuserat mest på det andliga, att “utbilda mig”/vakna upp vad gäller pappers-verkligheten samt simple-living. Berättar gärna om vad jag kan bidra med i form av egenskaper, kunskaper, utbildningar och färdigheter i ett mail.

Jag söker empater/högsensitiva/skörstarka som jag själv eller som har insikt/vilja till insikt om denna personlighet. Som kan respektera och se mig som en resurs. Jag vill leva med er som tror på solidaritet men även individens frihet. Där man inte tvingas in i rutiner, arbetsscheman eller ritualer som inte fungerar för en. Utan där god empatisk kommunikation och ambitionen om att ge sitt allt räcker för att gemensamt hitta det man kan bidra med till sitt yttersta. En plats utan dominansbeteenden, snävt tänkande och extremism. Kanske även mer åt gemenskapshållet än klassiskt kollektiv.


Vad gäller värderingar så är medmänsklighet viktigast av allt för mig. Jag passar inte in i någon rörelse till ens 70%. Är kanske närmast en sökare av sanning. Men jag tror på Jesus budskap, dock räcker det om du/ni delar medmänsklighets-längtan. Är ej intresserad av yoga och den medföljande New Age kulturen. Men jag försöker vara öppensinnad och då jag inte har hittat hela min sanning inom ramen av traditionell kristendom är jag inte helt färdig med mitt sökande. Jag dömmer ingen, tycker bara pga. erfarenhet att de högsta ledarna är korrupta.

Jag har som mål att hjälpa utsatta/påverka världen positivt, det räcker inte för mig att hitta ett mysigt hobbitställe med andra hobbitar. Men jag vill hjälpa från en punkt där man fått ordning på sitt “flock-liv” ock självförsörjning först.

Om du/ni känner igen dig/er i det jag skriver var snäll och kontakta mig så kan vi gå djupare.
Min e-mail: what@surgical.net   (Google trycker att min mail låter skum så om du väntar dig mail av mig tillbaka kolla i skräpkorgen.)
Allt gott och värme från mitt hjärta
/
Anna.

-Livet-

 • Inlägg: 33
  • -
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #1 skrivet: 25 mar-15 kl 12:38 »
Haha du låter som mej förutom Jesus biten, dessvärre finns det inte så mycket att göra vi befinner oss på ett sjunkande skepp och mej veterligen pratar inte någon om det i den skalan det borde göras och allt hopp e ute, det enda jag kan göra är att länka till media som gör resan nedåt lite roligare medans vi faller http://www.infowars.com/watch-alex-jones-show/, är dock på att skapa nått självförsörjande(helst utomlands!) innan jag dör, bor på rättpsyke nu men är kanske ute om 1 1/2 år och har drömmar om självförsörjning eller iaf lite eget odlande och nån solpanel vore coolt, du behöver inte flytta jag kan komma till Skåne så kan vi leta upp ett redan existerade kollektiv på vischan så slipper vi starta upp nått från grunden och leta hus.
« Senast ändrad: 25 mar-15 kl 13:12 av KimSig »

grönablad

 • Inlägg: 0
  • Skåne
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #2 skrivet: 29 mar-15 kl 22:41 »
Hej Anna,

Du sätter verkligen ord på något jag formulerat här. Har tyvärr inget kollektiv att erbjuda, men har du lust att ses och samtala om detta, hör av dig!

Kärlek,
Anna

Maria Andersson

 • Inlägg: 2
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #3 skrivet: 28 okt-17 kl 00:22 »
Känner igen mig. Var bor du? Kanske vi kan träffas o tala eller ringas. Maria

Agglundine

 • Gäst
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #4 skrivet: 31 dec-17 kl 20:14 »
Hej Anna! Jag känner igen mig i det du skriver, är Empat, personlighetstypen INFJ enligt Myers-briggs test.
Jag söker mig också ut ur (sakta men säkert) detta patriarkat/kapitalistiska (fängelse) samhälle, genom gemenskap med likasinnade och arbete för att minska mina omkostnader.
Har bott kollektivt större delen av mitt liv och bor även så nu. Målet är ett hus i södra Sverige, för långa somrar och odlingsmöjligheterna.
Meditation och träning hjälper mig med min "känslighet" och jag är också en sanningsökare i form av (just nu) intresse för neurovetenskap och varför vi gör som vi gör (mycket filosoferande). Söker också likasinnade så hör gärna av dig/ er här. Mvh

skogsmix

 • Gäst
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #5 skrivet: 29 jan-18 kl 21:46 »
Du har mail!


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu

bohembohem

 • Inlägg: 11
  • Västergötland
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #6 skrivet: 30 jan-18 kl 21:27 »
Hej Anna!

Jag är också på jakt efter likasinnade att lära känna eller en flock att leva tillsammans med. Därför håller jag på att starta en mycket liten by av vagnar, stugor, kojor mm för folk som vill leva enkelt tillsammans. Här är en sida med mer info och som följer utvecklingen och uppstarten av projektet :)

  https://www.facebook.com/Yllestad-miniby-161421521158282/

/ Andreas
Glad, spontan, bohemisk, mångsysslare, livskonstnär och wannabe minimalist som helst är på utsidan av lådan

enkeltliv

 • Inlägg: 1
  • Gästrikland
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #7 skrivet: 27 apr-18 kl 15:09 »
Hej Anna!

Ditt inlägg är slående på många sätt även om jag själv inte är ett dugg troende. Religion är enligt mig ett av de stora problemen i världen, även om jag inte dömer någon som väljer att tro på en gud.

Jag är högkänslig, empat och som vissa kallar det även "skörstark". Dvs både skör och stark på samma gång, vilket gör att jag verkar överleva det mesta, men känslan är att det sliter på mig i längden och jag undrar ofta om "hamsterhjulet" är det enda sättet att leva. Vad jag behöver är antagligen ett enklare liv mer i samklang med naturen. Jag när en liten dröm om att kunna leva off-grid eller "semi" off-grid, där jag är mer eller mindre självförsörjande och använder solenergi för att driva de apparater som behövs för att förenkla vardagen. Jag är kreativ, påhittig och relativt händig.

F.ö drygt 30 år och driver eget företag (som jag dock är ganska less på) :-)

Helianthus

 • Gäst
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #8 skrivet: 22 jul-18 kl 21:50 »
jag vill vara med

Griskille

 • Inlägg: 6
  • Övriga världen
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #9 skrivet: 04 aug-18 kl 18:14 »
Du verkar ha ganska liknande tankar som mig själv. Jag har mark i centrala Portugal och skulle vilja att fler flyttade hit. Jag har en längre beskrivining (på engelska) på länken som följer.
https://permies.com/t/87659/Portugal-start-Permaculture-mini-community

William

Simplicity_Is_Genius

 • Inlägg: 3
  • Östergötland
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #10 skrivet: 11 jan-20 kl 23:01 »
Hej Anna!

Känner igen mig mycket i det du skriver. Är själv en sanningssökare, är intresserad av att leva ett liv nära naturen, och jag söker efter likasinnade som vill leva ett självförsörjande liv i så stor utsträckning som möjligt i en gemenskap. Jag vill leva mitt liv genom att vara så lite beroende av pengar som möjligt. Vill leva en enkel livsstil och jag vill tillsammans med andra leva i en slags ständig strävan efter att leva "bättre" och uppnå större och större frihet i livet. Vill inte sluta sträva efter att utvecklas som människa eftersom jag är rädd att jag då istället automatiskt skulle gå bakåt i utvecklingen. Jag vill framåt, inte bakåt! Själv så vet jag inte mycket alls om hur den här livsstilen ska kunna bli till en verklighet i mitt liv och inte bara förbli en dröm. Tänker att en alternativ livsstil är något som man med andra likasinnade "tänker ut" tillsammans. Det blir ju lättare också om man är flera som tillsammans kommer fram till olika lösningar på alla de problem och utmaningar som man kan tänkas ställas inför.

Du/ni som känner igen dig/er i det jag skriver, eller om du/ni vill att jag ska skriva mer om hur jag tänker, skriv gärna ett mail och skicka det till mig.
Min e-mail är: christian.nittio@outlook.com

Är för övrigt 29 år och bor och arbetar i Östergötland.


// Hälsningar Christian

In Media Silva

 • Inlägg: 3
  • Västergötland
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #11 skrivet: 17 maj-20 kl 21:50 »
Hejsan!

Detta var en intressant tråd! Jag är också en i mängden av individer som känner igen mig i det som strådskaparen skriver/berättar om. Är storstadsbo som hellre skulle vilja bo på landet då jag tror det skulle ge mig mer tillbaka än vad storstaden gör.

Jag skulle beskriva mig själv som en själslig person med stort intresse för människan och dess förutsättningar i ett samhälle. Detta är bara ett av flera intressen, men med människans värld i åtanke så finns det lika många åsikter om samhället som det finns sätt att leva i ett samhälle. Därför är jag intresserad av att leva ett liv i min egen takt, i samklang med naturen. Det är detta vi riskerar att förlora när vi flyttar in till storstäderna i allt större utsträckning, med allt vad det innebär.

Jag fortsätter följa den här tråden med intresse, och andra liknande projekt för det finns så mycket att skriva/berätta/tala om - bara vi vill.

Lycka till och fortsätt så tankar om det liv ni skulle vilja leva!

Jesus Kristus Är Guds Ord

 • Inlägg: 358
  • Bohuslän
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #12 skrivet: 18 maj-20 kl 01:08 »
Låter intressant. Är också ute efter att bli kvitt "livet genom datorn/chippet/vaccinet/whatever" ödet som troligen väntar världens folk som verkar se Bill Gates som en frälsare, trots att han flabbar oss i ansiktet efter att han blir påmind om sitt uttalande om sina lösningar , bokstavligt talat,  "the final solution".

Också tämligen säker på att världens religioner både använts och är instiftade av onda makter.  Inte minst människors perversa böjelser som de idoliserar som en gud. Men det råkar ju stå i den heliga bibeln att den rena och godkända religionen i Gud Faderns Ögon är att ta hand om faderslösa och änkor. Oj, vilken tillfällighet att två av vårat lands ledare vart faderslösa vid tidig ålder. Både Kungen och Statsministern har sådan erfarenhet. Något de förresten delar med flera andra intressanta personligheter som historien kan lära oss om. T-ex, den falska profeten muu hahaha mad. Lenin, Adolf Hitler, Napoleon, Aleister Crowley, H.P Lovecraft, Nero, Friedrick Nietze...

Är en mycket fattig människa (lat med men klarar av att ta i när det behövs) och tänker att man kanske inte måste köpa loss massa mark utan det råkar ju stå i bibeln att en ska göra iordning åkern först och sedan bygga hus, och som jag förstår det så är det helt enligt detta lands lagar och något som sker ofta, att åkrar hyrs ut och det för en billig peng. Jordbruksarrende eller "sidoarrende" kallar de det och det senare verkar vara för att förtydliga att det inte ingår nån bostad alls. Enligt nån sida så var det genomsnittskostnad i Sverige typ 3000kr per hektar och år, men vissa även i det här forumet verkar ta så lite som 500kr/ha/år. Sen bör man ju kunna vara många som delar att ta hand om en åker och dela upp den som man vill.

Förresten har jag kontaktat Svenska Kyrkan i västra götaland och de säger att de inte har något sidoarrende ledigt, men var välkommen tillbaka med förfrågan nästa vår. (edit, "Skara stift" var det som jag kontaktat)

Hoppas många tips kommer till denna tråd framöver.
« Senast ändrad: 18 maj-20 kl 01:24 av Jesus Kristus Är Guds Ord »

Simplicity_Is_Genius

 • Inlägg: 3
  • Östergötland
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #13 skrivet: 18 maj-20 kl 11:32 »
"Jesus Kristus Är Guds Ord", Du har fått ett personligt meddelande av mig.

gredenvall

 • Inlägg: 2
 • En kurs i mirakler
  • Västergötland
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #14 skrivet: 23 jun-20 kl 21:42 »
Vi har ett kollektiv, där de känns som att det du beskriver passar in på vår intention. Om du vill veta mer kontakta mig på 0739616124 eller fb Mira Gredenvall.
Må väl / Mira

Power4you

 • Inlägg: 2
 • Djur o natur!!!
  • Västergötland
SV: Letar likasinnade/“flock” för självförsörjande liv.
« Svar #15 skrivet: 15 sep-20 kl 14:13 »
WOW, det var en positivt överraskande tråd ✌😁

Jag har en annons här om att dela hus i norra västkusten, med intressanta och liknande själstänk!

Står ungefär detta:
* Positiv tjej m längtan till lantlivet?
Ev finns lite timjobb, hushåll/gårdsfix sarbete.

Del i privat hus på gård m stall, trädgård, sovrum på övervåning.
Kul om du gillar att småfixa, vore trevligt få lite sällskap el hjälp på gården. Färska ägg till frukost. Miljömedveten. 😁
Husdjur el några lantbruksdjur ev välkomna. Längre el kortare tid.
- - - - -
Känner mig inte lika ensam i min passion för mina drömmars självbevarelsedrift att sprida godhet, kärlek, hjälpa, skapa och leva livet med så mkt lycka som möjligt. Gemenskap, respekt, integritet, ickefördömande, blicka framåt, ha djur, ta hand om moder jord och miljön är självklart, gemenskap med likasinnade, intellektuella opretansiösa diskussioner, öppen för vi ser världen olika, skratta, gråta och känna tillit. Ärlighet=mod, vill leva med andra som värderar det lika högt.

En sak, jag funkar bäst med människor som inte är lata.., gillar idéer, feedback, självgående.

Känner sig ngn träffad?, släng iväg frågor ni har  Yess

Lycka till oss alla, må vi finna det vi söker ⚘
Be happy - help others... Peace, love and understanding


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

147 gäster, 1 användare
kallekullen

* Forum

* Om tidningen Åter- Har tidigare prenumererat. Var så nöjd att jag gav bort en prenumeration. Nu gör jag det igen. En jättebra present tycker jag!
/Margareta Mattsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser