Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  tomt juver  (läst 911 gånger)

o-linda

 • Inlägg: 61
  • Småland
tomt juver
« skrivet: 17 mar-15 kl 12:20 »
Hej allihopa!
Har en tacka som förmodligen kommer att lamma dom närmaste veckorna. Märkte för några dagar sen att hennes juver är tomt. Hänger bara som en påse istället. Jag vet att hon är dräktig så vad kan ha hänt? Kan det va mastit innan lamning?? Hon hade lamm förra året o då verkade allt ok. Känns tråkigt att förmodligen få 2 flasklamm men vill ju inte ta bort en förövrigt frisk tacka med lamm i magen. Någon som varit med om något liknande/Åsa
Bor med make, 2 hundar, 2 katter, Gutefår, myskänder och höns o gäss

skogaliten

 • Inlägg: 993
  • -
SV: tomt juver
« Svar #1 skrivet: 17 mar-15 kl 13:04 »
Dom fyller inte på juvret förrän de sista dagarna innan lamning. Ungtackor har dessutom ofta inget (synligt) juver förrän omedelbart före lamningen.
Så om det är några veckor kvar till lamning, så finns ingen anledning till oro. Men köp hem råmjölksersättning (om du inte har sparat i frysen) och en liten förpackning mjölkersättning för säkerhets skull.
Det blir nog bra ska du se.

o-linda

 • Inlägg: 61
  • Småland
SV: tomt juver
« Svar #2 skrivet: 17 mar-15 kl 20:23 »
Är ingen ungtacka, hon kommer att lamma för tredje gången. Alla dom andra 20 tackorna har fyllt på sina juver även förstagångstackan som lammade idag. Hänger bara som en stor tom pung (påse) och rent tekniskt skulle hon kunna lamma när som så är övertygad om att ngt är fel tyvärr...
Bor med make, 2 hundar, 2 katter, Gutefår, myskänder och höns o gäss

Nina K

 • Inlägg: 1033
  • Skåne
SV: tomt juver
« Svar #3 skrivet: 17 mar-15 kl 23:11 »
Det är nog lite olika tacka till tacka när de får juver. Här går några som lammat mer än 3 gånger som inte får juver förs 1-3 dagar innan de lammar. Andra kan gå en vecka med fylld juver innan lammning. Att hon inte har fylld juver kan vara att hon inte är så långt gången än jämfört med andra tackor.

tigeremma

 • Inlägg: 19
  • Närke
SV: tomt juver
« Svar #4 skrivet: 04 apr-15 kl 17:30 »
Undrar hur det gått med din tacka med det tomma juvret?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser