Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna  (läst 5864 gånger)

snowbird

 • Inlägg: 115
 • Taget för 1 vecka sen
  • Lappland
Hej
Ursäkta mej om jag inte läser allas insändare här men min tid på datan är mycket begränsad
Min läkare har sagt att jag måste avhålla mej helt från både data och telefon och måste flytta till ett*glesbebyggt område*J
Jag blivit kraftigt elallergisk
Jag söker ett kollektiv nånstans i solen i Spanien,Portugal Italien eller Frankrike
Där mina djur får vara med hund och 2 katter.
Jag vill leva enkelt och vara självhushållande på min egen mat
Jag kommer att vara väl förberedd då jag avser att gå en självhushållningskurs innan jag reser söderut.
Hantverk är min passion såsom det enkla med att leva med naturen
Jag önskar få upplysningar om någon här vet nåt om det finns något elfritt kollektiv eller om det finns fler personer som delar mitt problem med elallergi och som vill flytta söderöver.Tack,Mvh Nicole

evinda

 • Inlägg: 5
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #1 skrivet: 24 apr-15 kl 15:44 »
Hej!
Du hittar säkert nått genom wwoof. Det finns en uppsjö med möjligheter i de länderna. Helpx.net är också en sån sida. Ska du resa ner med buss eller ?  Man kan ju gå permacultur kurser där nere också..

lycka till .
De goda vindarna är med dej :-)

torbjorn

 • Inlägg: 11437
  • Medelpad
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #2 skrivet: 24 apr-15 kl 22:03 »
Nu är ju elallergier något som praktiskt taget inte förekommer utanför Sverige. Så ekobyar utomlands är nog ytterst sällan inriktade på att vara elfria. Och i någotsånär civiliserade västeuropeiska länder kan man räkna med att även den yttersta glesbygden numera är elektrifierad.  Vill man hitta ett genuint elfritt område så får man nog sikta in sig på de allra fattigaste delarna av Europa - t ex Bulgarien, Rumänien, Albanien - eller söka sig ännu längre bort.

Ser man mer tekniskt på det hela så bör en elallergiker ta reda på vilka fältstyrkor som hen kan tolerera inom vilka frekvensområden.
Ställer statiska fält (jordmagnetism, statisk elektricitet vid åskväder mm) till problem?
Lågfrekventa fält i storleksordningen tiotal eller hundratal Hz (elkraft, fält från stålcorden i roterande bil- och cykeldäck, vertikalavlänkningen i en gammal tjock-tv, generator och motorstyrning i bilar, äldre järnvägsfordon)?
Tiotal eller hundratal kHz (switchade nätdelar, nätadaptrar, horisontalavlänkningen i tjock-tv, lång- och mellanvågssändare, motorstyrningar i t ex moderna järnvägsfordon, eltruckar, el- och hybridbilar)?
Tiotal-hundratal MHz (FM-rundradiosändare, TV-sändare, kommunikationsradio, trådlösa inne/utetermometrar, fjärrkontroller till centrallås på bilar, garageportöppnare, fjärrstyrda leksaker, gamla analoga numera förbjudna trådlösa telefoner, järnvägens ATC-system, flygradio, militär kommunikationsradio)?
Frekvenser på 1 GHz eller mera (mobiltelefoner, DECT trådlösa telefoner, wlan, bluetooth, mikrovågsugnar, dopplerradar som används för t ex dörröppnare och i polisens fartkontroller, navigeringsradar på t ex flygplatser och större fartyg, moderna järnvägssignalsystem såsom GSM-R eller ERTMS)?

evinda

 • Inlägg: 5
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #3 skrivet: 28 apr-15 kl 21:59 »
aah . nu hittade ja den. . ja fick en adress av en vän till en community i portugal.
har själv funderat på att bo där ett tag av vad ja fick höra. dom är nog till största del väldigt Basic i sitt levene. spartanskt och nära naturel lixom . sen kommer ju allt vad en behöver därutefter lixom :)

http://naturalmente-naturally.webstarts.com/index.html

Evone

 • Inlägg: 25
  • Östergötland
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #4 skrivet: 24 maj-15 kl 18:13 »
Hej Nicole, Jag är intresserad av en ekoby som inte har wifi eller trådlösa nätverk. Om du tål el och behöver komma ifrån så kan du komma och vila hos mig om du vill, har i lågstrålande område ett torp om 2rok, utanför Linköping. Husvagn eller jurta går bra att ställa upp.

:) evindas länk.. naturalmente i Postugal verkar som rena paradiset.
« Senast ändrad: 24 maj-15 kl 23:33 av vegansoul »

evoluxar

 • Inlägg: 1
  • Östergötland
  • Atalotata Images
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #5 skrivet: 26 maj-15 kl 12:07 »
Hej!

I am also experiencing a great need to drastically change our ways of everyday life, electromagnetic hypersensitivity is one of them...

Check out these great communities and maybe we can talk all together as far as how a model here in Sverige could arise...outside corporate interests, burdened infrastructures, unsustainable energy networks and plastic food among other stuff...

All these communities act as models of societal transition into a more resilient, healthy, peaceful and happy humanity, conscious about its presence into the kosmos. Some are open to residents, some are on the way. Check youtube for related videos. There are quite a few.

Hellas
http://telaithrion.freeandreal.org/

Spain
http://www.tamera.org/index.html

Italy
http://www.damanhur.org/

Let me know what you think...

Best regards,

Haris
« Senast ändrad: 26 maj-15 kl 12:14 av evoluxar »
Haris

Evone

 • Inlägg: 25
  • Östergötland
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #6 skrivet: 24 jul-15 kl 22:10 »
Hej, Jag är fortfarande intresserad av att skapa en gemenskap. Vart o hur kan vi börja? Jag har tittat på Haris ekobyar tycker bäst o Damanhur. För mig är det först och främst en önskan om att leva så naturligt som möjligt och fritt från trädlösa nätverk typ wifi. Om man vill ha elfritt kan de som vill ha el ha tex solceller. mm  :)

Evone

 • Inlägg: 25
  • Östergötland
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #7 skrivet: 27 jul-15 kl 19:22 »
 Det finns ett ställe i ett litet samhälle i Östergötland som man ev kan hyra. Där finns åtta ettor med duch o toa, allrum och restaurantkök och tvättavdelning. El finns och fiber om man vill ha. Ganska stor tomt med vacker skog. Där skulle man kunna skapa en ekoby. Man kan få provbo där i två veckor i början av augusti.
Jag skulle vilja ha någon som bor min stuga utanför Linköping medans jag provbor.
Hör av er via mail, tack.
 

usik

 • Gäst
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #8 skrivet: 21 okt-15 kl 08:00 »
Jag har stora problem med wifi... wifi sprider sig överallt, vi borde skapa "wifi-fria" boende, ekobyar m m.
Jag tål mer eller mindre el, men trådlöst känner jag verkligen av.
Jag är intresserad att knyta kontakter med personer som är inne på liknande tankar, dvs att skapa wifi-fria områden, både i Sverige och utomlands.

stefanz3

 • Inlägg: 1
  • Södermanland
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #9 skrivet: 27 maj-16 kl 00:47 »
Hej alla
dom allra flesta kollektiv hur en alternativ dom är så har dom fortfarande inte vaknat upp för det där med mikrovågor
men det finns ett :
http://stefannovellinoportugal.cybersite.nu/

snowbird

 • Inlägg: 115
 • Taget för 1 vecka sen
  • Lappland
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #10 skrivet: 01 jan-17 kl 22:55 »
Got nytt år till er alla här vill jag säga först och STORT TACK TILL ER ALLA SOM HAR SVARAT MEJ även fast jag nu kommer med sent svar !!! Oohh My God kan jag ju bara säga för tillfället . Det känns som hela insidan av min hjärna håller på att blåsas ut av elen.Jag har provbott på min gård ett tag nu men jag har blivit sjuk där med, men som en skänk från ovan så har eon beslutat sej utan min inblandning att förändra luftkabel till jordkabel men jag undrar ändå om det kommer att bli bättre med jordkabel.Jag har en gård i Jämtland med ett boningshus och ett litet gästhus,lada och garage  och med cirka 3,35 ha skog och odlingsbar yta .Har någon här ett hum om det blir bättre med jordkabel eller kommer densamma att störa livet för djuren ! Jag orkar inte bo själv längre och jag söker med ljus och lykta efter en man-och folk  som vill leva med mej och mitt problem.I sommar kommer denna jordkabel att bli av nångång.Men solen gör mej godare än vintern och kyla ! Nuförtiden kan jag varken titta på tv-spelar ingen roll vilken sort ,jag har mobil för att inte bli för isolerad och har även data men inget betalinternet utan en sticka så jag har begränsat med tid här,tur är väl det.
Happy new year and thanks to yo all that have been lovly and helpful to me.In this time I am really sick from eletricity,all kind of eletricity !!! I have a farm i north of sweden that the eletricity company have found that air given eltricity gives cancer in the long term so they are going to make earthcabel instead but I dont know how this will affect exampel the bees like I wanna have bees.Iam also searching for people that maybee wanna live with me on my farm. I have this phonenumber:0765 831 065,its better for me with phone than internet .I shall check up thoose sites that yo have been giving me,I say again thank yo soo much for your informations,Iam soo Happy for its excisting soo many lovly people that is caring for others !!! Saken är den åxså att jag är inte bilburen-har aldrig haft körkort så det är svårt att förflytta sej med hund och katt via järnvägen och flyg-jag har kollat alla dessa möjligheter ,via flyg måste jag ha en stor bur till min hund och vad ska jag göra med buren sen och hur ska jag ta mej hem sen utan bur och med tåg blir hunden skogstokig för den är sååå rädd för alla hemska ljud !!! Allt e så Himla krångligt !!! Snälla berätta hur det är om ni som har skrivit till mej här har varit och besökt nån av dessa ställen ,TACK,Mvh Nicole

KungTulle

 • Inlägg: 1233
  • Skåne
  • Mörkmårdens Minigrisar
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #11 skrivet: 07 jan-17 kl 17:17 »
Orsaken till att elbolagen gräver ner luftledningar är pga av att de då får mindre problem med elavbrott orsakade av att träd faller över ledningarna. De gräver inte ner pga av nån sorts cancerrisk.  Nergrävd kabel kommer inte påverka tex bin. Vi har precis lika många bin i vår trädgård som innan elbolaget här grävde ner elledningarna. Och bikuporna står på samma ställe som de gjorde när vi flyttade hit för ca 30 år sedan  ett par hundra meter från vår gård ( tack biodlarn!).
Mörkmårdens Minigrisar
http://minigrisar.n.nu/
Vi har nordsvenskar, myskankor, minigrisar, katter, sköldpaddor och akvariefiskar.

celia

 • Inlägg: 3
  • -
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #12 skrivet: 14 jan-17 kl 13:01 »
Hej!  Vi besökta detta ställe i somras och det verkar bli bra och rätt så elfritt - inte helt - men de är medvetna om problemet.

http://us13.campaign-archive1.com/?u=688e24dc7205b87d014258532&id=998267da6a


Om du skriver till Ruth så hälsa från Ylva!
Lycka till!

-Livet-

 • Inlägg: 55
  • -
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #13 skrivet: 14 jan-17 kl 14:55 »
ja tycke d e fel att föbjuda el :(

snowbird

 • Inlägg: 115
 • Taget för 1 vecka sen
  • Lappland
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #14 skrivet: 04 apr-17 kl 17:40 »

Hej igen

Jo nu har ombudet från eon talat om för mej att de har blivit medvetna om att el kan ge cancer så det är b.l.a.därför dom tar bort alla luftburna ledningar och gräver ner dom i dikena runt omkring plus naturligtvis från deras synpunkt att skydda ledningarna från skador
Jag har inte kollat upp dessa sidor ni så vänligt skickat mej
För nu har det blivit riktigt allvarligt,nu är jag supersjuk men känner mej helt paralyserad

Ja jag tycker åxså att vi kan dra igång nån form av boende UTAN EL

Finns det nån som har nåt förslag här om var det kan tänkas göras ?

JAG TÅL  INGEN EL ALLS NU -ÖVERALLT FINNS DET EL HÄROMKRING
Intressant det du sa om bina för det har jag undrat om,Tack

snowbird

 • Inlägg: 115
 • Taget för 1 vecka sen
  • Lappland
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #15 skrivet: 05 apr-17 kl 10:35 »


Hej

Vill tala om att stefanovellinoportugal.cybersite.nu
Varsogoda stället har köpts och odling av fruktträd är på gång
Får se hur det går i fortsättningen

Ha det gott
Hälsar
Snowbird

Reinhard

 • Inlägg: 20
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #16 skrivet: 03 jun-17 kl 17:51 »
hejsan
först så muste jag säger att man skriver här en del dumheter angående sk elöverkänslighet.
tex att det bara finns i sverige.
visseligen har vi den starkaste mobilstrålning i världen,utom USA och GB,men detta problem finns överall.
har jobbad med detta i många många år,stoppad mastbyggen och hjälpt andra som är elöverkänslig.
genom att jag är en av de i sverige som är mest insatt i detta tema så kan jag ge dig en del tips men också nåning som hjälpa dig.

men varför jag skriver är en annan sak.
min fru,jag och en tysk kompis vill köpa land i spanien eller portugal.
målet är att bli självförsörjande och leva ett enkelt men upfyllt liv.
därför söker vi nån kvinna som skulle vara intresserad att följa med.
annas skulle min fru känna sig lite ensam.   ;)
föresten så bo vi ca 28km från åsele så det är enkelt att träffas.
vi bo på en gård och jag själva har nästan hela mitt liv levd alternativ.
vill du ha mer info så hör av dig.
reinhard.ponty@mailbox.swipnet.se
         ha det gott
           reiner

piggetröska

 • Gäst
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #17 skrivet: 28 jul-17 kl 23:43 »
Elöverkänslighet, som är ett bättre ord än det som slutar på allergi, är tyvärr ett ökande problem i västvärlden. Tydligen står införandet av 5G för dörren, vilket verkar innebära att flera frekvensområden kommer att användas, men också att mängden elenergi som kommer att omvandlas till mikrovågor också kommer att öka. De elöverkänsliga som är mer känsliga för mikrovågor kommer att få det värre, medans de elöverkänsliga som är mer känsliga för el kanske åtminstone inte får det betydligt sämre.

Men något jag undrar över när jag läser den här tråden är flera personers önskan att flytta till södra Europa / Medelhavet. Visst, jag förstår att har man av olika skäl nedsatt hälsa så blir man ofta känsligare för kyla, vilket kan motivera en flytt söderut. Många kanske också upplever det mentala klimatet i Sverige som 'tungt' eller 'kallt', och att det finns en annan öppenhet söderut (mindre sk politisk korrekthet).

Men ur självförsörjningssynpunkt kan jag inte alls förstå. Södra Europa verkar ju återkommande drabbas av skogsbränder. Vad ligger bakom? Klimatförändring = långvarig torka? Jag minns att på 1990-talet kom varningar att Spanien gjorde alldeles för kraftiga uttag av färskvatten till sina många tomatodlingar. Att var o varannan sommar behöva vara rädd för att hals över huvud behöva lämna hem o odlingar p g a brand, kan det vara något?

Så när jag tittar på Europeiska brandriskkartan så verkar inte södra Europa vara något bra alternativ för mig . . . visserligen huttrar jag som många andra vintertid, men vill heller inte ha för mycket av det goda.

http://effis.jrc.ec.europa.eu/static/effis_current_situation/public/index.html

Piggetröskan

torbjorn

 • Inlägg: 11437
  • Medelpad
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #18 skrivet: 29 jul-17 kl 09:04 »
Men det är rätt märkligt att de som talar om elöverkänslighet ständigt och enbart hakar upp sig på mobilnät, wifi mm, och aldrig bekymrar sig om de källor till många gånger starkare RF-fält som också finns mer eller mindre överallt.  T ex rundradio- och tv-sändare, radar som finns på alla fartyg och flygplan, flygplatser och militära anläggningar, anordningar för HF-uppvärmning inom industrin (t ex för varmlimning, basning av trä, selektiv härdning av stål), mikrovågsugnar, dopplerradar för automatiska dörröppnare och hastighetsövervakning...
Tänk på att en enda mikrovågsugn med aningen skev lucka kan fungera utmärkt som ugn men ändå sprider så mycket fält omkring sig att den slår ut all 2,4 GHz wifi inom flera kilometers radie!
Våra starkaste källor till elektromagnetiska fält - solen och olika atmosfäriska/geomagnetiska fenomen - verkar ingen bekymra sig över.

Jag börjar för min del mer och mer misstänka att det som ligger bakom elöverkänslighetspolemiken egentligen är en mycket fult dold lobbyverksamhet från något håll som av ekonomiska skäl  vill slå undan benen för delar av den svenska telekombranschen. Kanske någon utländsk konkurrent som hoppas kunna ta över en eller flera svenska operatörers mobilinfrastruktur billigt på lite längre sikt. Eller någon som har intresse av att debatten och intresset riktas in på "icke-frågor" så att vederbörandes egentliga verksamhet inte riskerar att bli offentligt ifrågasatt.

tropfrog

 • Inlägg: 1813
  • Västergötland
SV: Elfri ekoby i spanien-portugal-Italien-Frankrike-Önskar finna
« Svar #19 skrivet: 29 jul-17 kl 11:42 »
Torbjörn...lidandet är det inget tvivel om. Detta trots försök att ifrågasätta med logiska resonemang.

Men även logiken haltar, varför skulle någon vara intresserad av att fördärva en verksamhet som de är intresserade av att ta över? Hur stor är elöverkänslighetsmobbens inflytande på personer som saknar diagnosen.

Mitt råd är att inte ifrågasätta saker som faktiskt är bifrågor. I denna tråden har ingen efterfrågat någon diskussion om elöverkänslighetens vara eller icke vara. Här diskuteras, som många liknande trådar på alternativ, drömmar som med låg sannolikhet kommer att genomföras. Låt det stanna vid det.

Mvh
Magnus


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

506 gäster, 11 användare (3 dolda)
seeker, Rolle 007, Björkris, Mmmm, Ett svart får, MariaS, Liisa, huke

* Forum

* Om tidningen Åter- Bästa tidningen. Köper ingen annan än denna.
/Christina K

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser