Kokt fårskalle, lungmos, inlagda klövar, korvar i naturligt fjälster, eget ister i leverpastejen.
Många gammaldags delikatesser finns det att konsumera.
Inspiration kan också hämtas i andra länder där t.ex. testiklar är dyr festmat.
Har man tillräckligt stora hundar så torde problemet vara löst.
I princip allt utom mag/tarminnehåll är per definition dugligt som livsmedel eller foder.
Enligt vår slaktare så är mjälten riskavfall som ska destrueras.
Om jag förstått rätt så är mag/tarminnehållet slaktavfall som måste skickas iväg, istället för att ex. komposteras.
Förmodligen är det olagligt att spilla blod på marken vid avlivningen också...
Som jag förstår reglerna så går det i princip inte att komma undan kadaverbil även om man använder varenda ätbar bit i hushållet.
I verkligheten vet nog "alla" att det "fuskas". Det jag själv är noga med är att göra det på ett ansvarsfullt sätt. Dvs. dumpa på en plats som är miljömässigt lämplig, inte riskera smittöverföring eller vattenförorening etc. Framför allt att inte locka rovdjur.
Jag är väldigt nyfiken på om någon har råkat ut för att kommunen har tagit upp frågan vid en inspektion.
Och hur höga är beviskraven på vad man har ätit...
Om du tillagar maten men sedan inte äter allt, har det då omvandlats till matavfall som får lämnas i kommunens bruna tunna?